Compromisos adquirits per la Diputació en relació a l’actualització del factor de penositat-perillositat

COMPROMISOS ADQUIRITS PER LA DIPUTACIÓ EN RELACIÓ A L’ACTUALITZACIÓ DEL FACTOR DE PENOSITAT-PERILLOSITAT

LA NOSTRA ASSEMBLEA DECIDEIX DESCONVOCAR LA VAGA DELS DIES 24, 25, I 26 I RESTAR VIGILANTS FINS A LA RESOLUCIÓ DEFINITIVA DEL CONFLICTE

Companyes, companys,

Donant continuïtat a la informació que us vam traslladar en el nostre darrer comunicat, dissabte passat (https://bit.ly/420SvMj), us informem en el present escrit de la decisió presa avui a la nostra Assemblea d’afiliades i afiliats sobre el moment actual del conflicte relatiu a l’actualització del factor de penositat-perillositat a la Diputació.

Des que la Diputació VA PROVOCAR el conflicte, tot retirant el punt de l’ordre del dia del Ple del 27 d’abril en el qual estava previst ratificar el dictamen, i des del registre del preavís de vaga per part nostra en data 10 de maig, s’han produït diverses situacions d’interlocució a nivell polític i tècnic, principalment amb motiu de la tancada i concentració del proppassat dia 18 de maig a Can Serra i de la mediació entre les parts realitzada ahir amb l’Autoritat Laboral amb motiu de la convocatòria de vaga.

Fruit d’aquesta interlocució s’ha pogut traslladar a l’Assemblea el següent, per a la seva valoració:

  • Compromís per escrit de tots els grups polítics de facilitar l’elevació a Ple de la revisió per a la seva aprovació. Sotmès, però, a que es refaci l’expedient. Amb caràcter immediat un cop aquest estigui refet i no hi hagi cap informe negatiu.
  • Compromís per escrit de RRHH de continuïtat de la Comissió de Revisió i Reclassificació de llocs de treball, i d’elevar per a la seva ratificació els dictàmens que es derivin dels treballs tècnics de la mateixa.
  • Compromís per escrit de RRHH de valorar l’aplicació del complement específic fruit de la revisió del factor de penositat-perillositat, un cop sigui aprovada, amb data d’efectes que prengui en consideració la finalització dels treballs tècnics de la Comissió.

L’Assemblea ha valorat positivament els esmentats compromisos, tot assumint –però– que no suposen la resolució immediata del conflicte ni, per tant, l’aprovació de la revisió de l’actualització del factor en el Ple que se celebrarà el proper dijous, 25 de maig. Tot i admetre que suposen passos en positiu per l’altra part, considera que es queden curts i no resolen encara la situació generada. Tanmateix, tenint en compte que s’han produït aquests avenços, i fent un exercici de responsabilitat, s’ha decidit deixar sense efecte i, per tant, DESCONVOCAR LA VAGA I LES CONCENTRACIONS INICIALMENT PREVISTES PER ALS DIES 24, 25, I 26 DE MAIG.

Les nostres afiliades i afiliats han valorat que en les presents condicions és millor guardar-se el roc a la faixa, i que la realització de les tres jornades de vaga, en l’actual conjuntura, no contribuirien ja a avançar més, ara per ara, en la resolució del conflicte. Per tant, i atès que la vaga és una eina de lluita, i no pas de desgast, ens guardem de moment la pólvora per a cremar-la quan considerem que sigui útil i convenient fer-ho, després de les eleccions municipals i la renovació de la composició política del Ple de la Diputació, si els compromisos adquirits per l’altra part no es materialitzen o si són sotmesos a qualsevol mena de demora o bloqueig.

La pilota ara és a la teulada de Minerva i de Can Serra. Nosaltres donem marge per a una solució, però no donarem pas un marge infinit, perquè la paciència de la nostra plantilla no és pas infinita. I, per descomptat, restem vigilants perquè, com hem dit, el conflicte no està encara resolt. I s’ha de resoldre, perquè l’aprovació d’aquesta revisió és de justícia.

Acabem: Aprofitem aquest comunicat per a fer-vos arribar també la nota conjunta que vam consensuar CGT, CCOO i I-CSC sobre la tancada del dijous 18 de maig a Can Serra, la qual havia d’haver estat difosa divendres passat, però que –per motius diversos– no s’ha pogut difondre, finalment, fins avui. La teniu aquí: https://bit.ly/3MRysLU

FEM QUE LA DIPUTACIÓ COMPLEIXI ELS SEUS COMPROMISOS! JUNTES SOM FORTES!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

23 de maig del 2023

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Nota conjunta CGT, CCOO, I-CSC sobre la tancada del 18 de maig: Clicant aquí.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Penositat, Vaga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s