Comunicat sobre la situació actual del conflicte relatiu al factor de penositat-perillositat

COMUNICAT SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL CONFLICTE RELATIU AL FACTOR DE PENOSITAT-PERILLOSITAT

CONTINUA EN PEU LA CONVOCATÒRIA D’ATURADES PARCIALS I CONCENTRACIONS PELS DIES 24, 25, I 26 DE MAIG

Companyes, companys,

Amb una mica de retard respecte al que hauríem volgut, us enviem el present comunicat per a informar-vos que després de la jornada de lluita de dijous passat a Can Serra (concentració unitària convocada des de la Junta de Personal i tancada de delegades de CGT, CCOO i I-CSC dins la seu), i la interlocució amb el Diputat Ruiz Novella i diversos grups, hem rebut un text signat per tots els grups polítics de la Diputació en relació a l’assumpte de l’aprovació de la revisió del factor de perillositat-penositat. L’escrit referit el teniu aquí: https://bit.ly/42S7byl

Aquest text, que s’ha formalitzat com un acord de la Junta de Portaveus, té com a base un text previ signat pel Coordinador (no pas pels grups polítics) que ja coneixíem. Incorpora, però, en aquesta versió, alguna modificació, en concret es diu ara “que pogués ser tractat en el primer ple immediatament posterior a l’obtenció de l’expedient sense cap informe contrari per part de les instàncies que fiscalitzen les actuacions administratives” i s’ha afegit un darrer paràgraf absent en aquell, que diu que els “sotasignants com a representants dels grups polítics (…) es comprometen a que un cop refet l’expedient facilitin l’elevació a la sessió plenària per a la seva aprovació(els subratllats són nostres). Signen el document els Portaveus o Presidents dels grups del PSC, TxT, ERC, Junts, Comuns, PP i Cs.

Resulta evident que aquest escrit, si bé és un compromís polític per part dels grups del qual –com a tal– fins ara no disposàvem, no resol amb caràcter immediat el conflicte, atès que no comporta portar el dictamen a aprovació al Ple del dia 25 d’aquest mes (dijous vinent). En aquest sentit no ens satisfà. Tampoc no garanteix completament per sí mateix la seva resolució positiva a futur, més enllà de plasmar una intenció política en aquest sentit (si bé és cert que aquesta intenció entenem que vincula als grups que poden formar part tant de l’equip de govern com de l’oposició un cop la composició política de la Diba sigui renovada després de les municipals). En qualsevol cas, i pels motius ja exposats, hores d’ara mantenim per part nostra la convocatòria de les jornades de vaga parcial i les concentracions per als dies 24, 25 i 26 de maig. De fet, ahir divendres el Comitè de Vaga vam acabar d’acordar amb RRHH els serveis mínims per a aquestes jornades. 

Us recordem novament el detall de dies i franges horàries de la vaga, així com els llocs i hores de les concentracions convocades durant la mateixa:

  • Dimecres 24 de maig: VAGA (ATURADA PARCIAL), de 11.00h a 15.00h, i CONCENTRACIÓ. Davant Can Serra (Rambla de Catalunya 126, BCN), a les 12.00h.
  • Dijous 25 de maig: VAGA (ATURADA PARCIAL), de 11.00h a 15.00h, i CONCENTRACIÓ. Davant del Paranimf de l’Escola Industrial, (Comte d’Urgell 187, BCN), a les 12.00h.
  • Divendres 26 de maig: VAGA (ATURADA PARCIAL), de 11.00h a 15.00h, i CONCENTRACIÓ. Davant l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Plaça de l’Ajuntament 11, L’H), a les 12.00h.

Us recordem també els enllaços amb el cartell i l’octaveta per difondre la convocatòria de vaga:

Qualsevol valoració ulterior sobre el contingut del document subscrit pels grups polítics, més enllà de les impressions que figuren en aquest comunicat, la traslladem a l’Assemblea dels nostres afiliats i afiliades que se celebrarà properament, la qual decidirà la nostra posició al respecte, posició que us comunicarem puntualment. A banda, i tal com ja us vam fer saber també en un comunicat anterior, el dilluns dia 22 al matí estem citats com a Comitè de Vaga per a acudir a mediació del Departament de Treball amb la Diputació. Qualsevol possible novetat que es pugui arribar a derivar d’aquesta reunió també la comunicarem a tothom.

No volem acabar aquest escrit sense fer algun comentari sobre el comunicat difós el dijous 18 per UGT (sota l’encapçalat “Comunicat 18 de maig de 2023”, i amb el títol “Que NO ens aixequin la camisa!”), un comunicat llançat mentre delegades i delegats de la CGT i de la resta de sindicats, excepte ells, encara estàvem tancats a Can Serra i interlocutant amb els grups sobre aquest tema. Deplorem totalment el contingut del mateix, que ens sembla poc responsable quan ens trobem enmig d’un conflicte amb l’empresa pendent de resolució. Nosaltres hem tingut en tot moment, des de la nostra autonomia i el respecte a l’autonomia dels altres, la mà estesa a l’acció unitària en relació a aquest assumpte. I tots els sindicats ho saben, havent-los comunicat fins i tot a cadascun d’ells allò que s’havia decidit en la nostra darrera Assemblea d’afiliades abans de tirar-ho endavant. El que no podem entendre –i, per descomptat, és quelcom que en cap cas té a veure amb els “motius”, més aviat amb les excuses, que al·leguen en el seu comunicat per intentar justificar-ho– és que hi hagi un Sindicat que es desdigui d’un dia per l’altre d’una acció que havia estat prèviament acordada pels 4 (la tancada a la seu de Can Serra), o que anunciï públicament des-adherir-se d’una jornada de vaga després d’haver anunciat públicament, només tres dies abans, que s’hi adheria.

Nosaltres ens reiterem en el que diem sempre: JUNTES SOM FORTES!

(Més info i actualitzacions: https://cgtdiba.wordpress.com/category/penositat/)

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

20 de maig del 2023

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Text signat per tots els grups polítics: Clicant aquí.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Penositat, Vaga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s