Comunicat conjunt i unitari de les 4 Seccions Sindicals amb representació a la Diputació de Barcelona

COMUNICAT CONJUNT I UNITARI DE LES 4 SECCIONS SINDICALS AMB REPRESENTACIÓ A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

NO TOLERAREM UN MANDAT DE RETROCESSOS, DE PÈRDUA DE DRETS I D’INCOMPLIMENT DELS COMPROMISOS ADQUIRITS.

Les quatre Seccions Sindicals, de forma conjunta i unitària volem traslladar-vos el següent:

Totes i tots nosaltres coincidim en el moment actual en una anàlisi de situació que ens porta a una profunda preocupació per la dinàmica imposada en les relacions col·lectives a la Corporació des que es va iniciar el darrer mandat, i més concretament en:

  • La manca de compliment de l’acord d’actualització del factor de penositat-perillositat,
  • La manca de compliment d’acords pendents, especialment aquells que impliquen un augment retributiu per a la nostra plantilla,
  • L’actual bloqueig i menysteniment de la negociació col·lectiva, i
  • La pretensió de fer perdre drets a les treballadores i treballadors en tot allò que té a veure amb el teletreball.

Dilluns de la setmana passada vam mantenir una reunió amb el Coordinador de Recursos Humans de la Diputació, en la qual també vam requerir la presència de la Presidenta delegada de l’Àrea de Serveis Generals i Transició Digital, que finalment no va assistir, demostrant una falta d’empatia en relació a les problemàtiques dels treballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona.

En aquesta reunió vam exposar la nostra preocupació al respecte i vam tractar de forma específica sobre el compliment de l’acord d’actualització del factor de penositat-perillositat; compliment per al qual considerem que ja hem donat a la Diba un marge de temps i de confiança més que suficient. No estem, en absolut, satisfets ni satisfetes del que se’ns va traslladar en aquella reunió, i volem manifestar públicament la nostra voluntat d’emprendre properes accions de caràcter conjunt per a aconseguir fer avançar els drets de la nostra plantilla.

També volem manifestar que la nostra paciència i la dels treballadors i treballadores té un límit, que estem tips i tipes de la manca d’empatia política amb la plantilla d’aquesta administració, i que la tornada de l’estiu a la Diputació molt probablement estarà caracteritzada pel conflicte, a no ser que comencem a apreciar canvis reals i tangibles en els punts assenyalats. No en tenim prou amb el fet que se’ns digui que l’acompliment dels acords és prioritari, quan les accions concretes no condueixen a resultats efectius.

Així doncs, demanem a tota la plantilla que estigueu alertes a les possibles accions que convoquem. No tolerarem en cap cas un mandat de retrocessos, de pèrdua de drets, i d’incompliment dels compromisos adquirits.

Barcelona, 17 de juny del 2024

CCOO, CGT, UGT, I-CSC

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Mesa de Negociació, Penositat, Teletreball. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari