Prou acords incomplerts i deutes impagats de la Diputació amb la seva plantilla!

PROU ACORDS INCOMPLERTS I DEUTES IMPAGATS DE LA DIPUTACIÓ AMB LA SEVA PLANTILLA!

Companyes, companys,

En un moment en què la pèrdua de capacitat adquisitiva de la població en general, i de les empleades de l’administració pública en particular, acumula un dèficit vergonyós, observem com la Diputació de Barcelona afegeix el seu granet de sorra a l’empobriment d’una part molt important de les seves treballadores.

Ja fa temps que la Corporació arrossega una dinàmica d’incompliments econòmics amb la plantilla que, certament, comencen a ser inacceptables des del punt de vista laboral i que genera problemes seriosos per arribar a final de mes a moltes de les treballadores, en particular a les persones amb les retribucions més baixes de la Diputació. Sense ànim d’exhaustivitat, en aquest seguit de greuges impagats amb acords signats i que mai no s’han acabat aplicant, hi trobem diferents expedients que afecten la immensa majoria de la plantilla:

  • La Carrera Professional, congelada, sense ser pressupostada i aparcada de forma explícita i injustificada a les Meses Generals de Negociació.
  • Les despeses de connectivitat durant el període de confinament obligatori, sota acord, també posposades sense cap data. A més, a la Comissió de Seguiment de Teletreball la CGT hem demanat que aquestes despeses incloguin les que actualment realitza el personal que teletreballa durant alguna jornada setmanal, sense resposta positiva.
  • L’actualització del factor de penositat-perillositat (especialment sagnant, per afectar el col·lectiu més exposat i menys retribuït de la Diputació), amb un acord de Junta de Portaveus de 18 de maig de 2023, en el qual el grups de PSC-CP, TxT, ERC-AM, Junts, ECG, PP, i Cs es comprometien a elevar al ple l’expedient refet “de forma que pogués ser tractat en el primer ple immediatament posterior a l’obtenció de l’expedient sense cap informe contrari per part de les instàncies que fiscalitzen les actuacions administratives”, després de la vergonyosa retirada del punt de l’ordre del dia del ple d’abril de 2023. Seguim esperant que aquesta elevació d’expedient es produeixi, malgrat que fa mesos que la Corporació té una nova Intervenció. I entenem que ja hem donat un marge més que prudencial per a resoldre aquest assumpte.

A més, hi ha tot un altre seguit de reivindicacions econòmiques no ateses en relació a l’actualització de festius i altres, a centres de treball com biblioteques, parcs naturals, o serveis assistencials. Totes elles actualment bloquejades a causa de la situació inacceptable de paralització de la negociació col·lectiva a la Diputació, que des de Minerva s’atribueix al col·lapse que els suposa la gestió del procés extraordinari d’estabilització.

Mentre els acords esmentats resten “congelats” perquè no s’habilita políticament la seva execució, observem que el pressupost 2024 ha pujat un 12,4% les retribucions dels òrgans de govern (de 3.115.000 EUR al de 2023 a 3.500.000 EUR a l’actual), un 26,4% les retribucions de personal directiu (de 1.873.336 EUR al de 2023 a 2.367.531 EUR a l’actual) i un 50,3% les retribucions de personal eventual (de 6.143.254 EUR a 9.232.749 EUR). Això és vergonyós, insostenible i aquesta diferent vara de mesurar ha de tenir el seu fi. Ras i curt.

Per part de la Corporació s’ha demanat paciència mentre es treballava per a fer efectius els compromisos però els fets, una altra vegada, ens anuncien que no hi ha cap mena d’intenció de complir-los i que només s’entén el llenguatge i l’acció de la mobilització i el conflicte.

Encetarem amb caràcter immediat, els propers dies i setmanes, un procés assembleari per a prendre decisions sobre tot plegat, perquè ja toca, i està clar que cal empènyer entre totes per a motivar a la Corporació a complir allò que signa, i els compromisos que adquireix amb la nostra plantilla.

PERQUÈ ÉS DE JUSTÍCIA, PERQUÈ US HEU COMPROMÈS, PERQUÈ ESTÀ SIGNAT, PERQUÈ ÉS NOSTRE… PROU INCOMPLIMENTS ECONÒMICS, PAGUEU EL QUE ENS DEVEU!

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

29 de maig del 2024

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Penositat, Poder adquisitiu. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari