Recordatori del termini de sol·licitud de les Millores Socials 2023

RECORDATORI DEL TERMINI DE SOL·LICITUD DE LES MILLORES SOCIALS 2023

Companyes, companys,

Com cada any, us recordem que el 30 de setembre és el darrer dia del termini per presentar la sol·licitud de la millora social ordinària per despeses vinculades a prestacions socials de tipus sanitari, cultural, esportiu i de conciliació.

Amb la sol·licitud, tant telemàtica com en paper, s’ha d’adjuntar el comprovant (rebut, factura, tiquet, etc…) de la compra o servei efectuades en el període de meritament entre l’1 d’octubre de l’any immediatament anterior al de l’abonament (és a dir, en aquest cas, 2022) i el 30 de setembre de l’anualitat d’abonament (2023). La prestació s’ingressarà a la nomina de novembre.

Us adjuntem l’enllaç amb el llistat dels àmbits inclosos en les millores socials:

https://intradiba2.diba.cat/web/prestacions-socials-i-avantatges/ambits-millores-socials

Darrerament el valor de l’import d’aquesta millora disminueix any rere any. L’any 2020 fou de 147,46 EUR, l’any 2021 de 165,00 i l’any 2022 de 103,38. Per tant, us recomanem que l’import sol·licitat no excedeixi de 200 EUR.

El motiu d’aquesta disminució és que la Diputació continua recollint tant la millora social ordinària com la millora social per edat en la mateixa consignació pressupostària, i amb l’increment d’edat de la plantilla es destina cada cop una part més elevada de la partida a fer font a la despesa de la millora d’edat en detriment de la millora ordinària. Aquesta situació es va agreujant any rere any i des de la CGT entenem que és un tema a tractar amb urgència per a buscar formules que la corregeixin.

Aprofitem per recordar a tothom que el termini per sol·licitar la millora social per edat finalitza el 31 de desembre. També s’ha d’acreditar amb els comprovants de pagament. L’esmentada millora té uns imports variables segons les franges d’edat que, com sabeu, són:

  • De 50 a 54 anys: 510 EUR
  • De 55 a 59:  1.050 EUR
  • De 60 fins a la jubilació 1.550 EUR

Aquesta s’abona amb la nòmina del mes de maig de cada any.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

14 de setembre del 2023

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Millores socials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari