Darreres novetats de la Comissió de Vestuari + Recordatori sobre les Millores Socials 2024

DARRERES NOVETATS DE LA COMISSIÓ DE VESTUARI + RECORDATORI SOBRE LES MILLORES SOCIALS 2024

Companys, companyes,

Ens adrecem a vosaltres per a informar-vos de les darreres novetats de la Comissió de Vestuari, i per traslladar-vos també un recordatori en relació a les Millores Socials 2024.

COMISSIÓ DE VESTUARI

No podem deixar de tenir present que aquesta Comissió porta més de 7 anys estancada, i sense donar resposta a les necessitats que reclamava el personal de la Corporació: Una roba de treball i una uniformitat amb perspectiva de gènere, adequada a les funcions a desenvolupar a cada lloc de feina, actualitzada, còmoda i de qualitat. Tot i això, estem satisfetes de comunicar-vos que la Corporació ens ha presentat finalment al si d’aquesta Comissió un nou pla de treball amb cara i ulls. Sent conscients que amb les coses de palau més val asseure’s, la part patronal de la Comissió ens ha proposat uns terminis realistes amb el volum de feina que generarà la mateixa i amb els tempos propis d’un concurs de licitació públic.

En aquesta Comissió  es treballaran a partir d’ara els següents punts :

  • El per què de la uniformitat. La volem o la creiem necessària? Quines treballadores han de dur uniformitat? Quina és la seva funció?
  • Quines peces requereix cada lloc de feina?
  • Adequació dels patrons amb perspectiva de gènere.
  • Quin serà el mecanisme per assignar la dotació de vestuari corresponent a cada lloc de treball.

Aquesta informació que us traslladem esperem que sigui d’utilitat a l’hora de deixar les vostres opinions a la nova bústia de suggeriments que ha habilitat la Corporació. Cal recordar que la participació és anònima: https://bit.ly/3VFJkQ6

Entenem que després de tant de temps sense ser ateses les vostres opinions als fulls de sol·licitud de vestuari, estigueu desanimats. Però confiem que aquest cop els vostres suggeriments seran atesos per aquesta Comissió, i animen a tota la plantilla afectada a participar.

MILLORES SOCIALS

Com cada any, i aquest cop amb una mica d’anticipació, us recordem que el 30 de setembre d’enguany serà el darrer dia per a presentar la sol·licitud de la Millora Social ordinària, per despeses vinculades a prestacions social de tipus sanitari, cultural, esportiu i de conciliació.

Tant amb la sol·licitud telemàtica com en paper s’ha d’adjuntar el comprovant (rebut, factura, tiquet, etc…) de la compra o servei realitzat, efectuades en el període de meritament entre l’1 d’octubre de l’any immediatament anterior a l’any d’abonament i el 30 de setembre de l’anualitat d’abonament. La prestació s’ingressarà a la nomina de novembre.

Us adjuntem el llistat dels àmbits inclosos en les Millores Socials: https://bit.ly/3thifV1

El valor de l’import d’aquesta millora disminueix, malauradament, any rere any. L’any 2020 fou de 147,46 EUR, l’any 2021 de 165,00 EUR, l’any 2022 de 103,38 EUR, i l’any passat, 2023, de 56,08 EUR. Per tant, recomanem que l’import sol·licitat no excedeixi de 100 EUR.

El motiu d’aquesta davallada, com ja us hem explicat en comunicacions anteriors, és que tant la Millora Social ordinària com la Millora Social per edat es continuen recollint en la mateixa consignació pressupostària. Amb l’increment d’edat de la plantilla, es destina cada cop una part més elevada d’aquesta partida a fer font a la despesa de la Millora d’edat, en detriment de la millora ordinària. Aquesta situació es va agreujant any rere any i és un tema que hem demanat reiteradament tractar a les reunions de la Mesa General de Negociació, per buscar formules per corregir-la. Cada cop resulta més urgent i imperatiu fer-ho.

Aprofitem per recordar-vos també, tot i que en aquest cas hi ha més marge de temps, que el termini per a sol·licitar la Millora d’edat per edat finalitzarà el 31 de desembre. També s’han d’acreditar amb els comprovants de pagament, amb imports variables segons les franges d’edat

  • De 50 a 54 anys… 510 EUR
  • De 55 a 59 anys… 1.050 EUR
  • De 60 anys fins a la jubilació… 1.550 EUR

Aquesta millora s’abona amb la nomina de maig de cada any.

ADDENDA

Estem preparant un comunicat, que tenim pendent però esperem poder difondre aviat, per a informar-vos amb una mica de detall sobre la Sentència del TJUE del passat dia 13 de juny (https://bit.ly/3VBg9xM), i de la situació general en relació a l’abús de temporalitat a les administracions després d’aquesta Sentència i de l’anterior del 22 de febrer (sobre aquesta Sentència prèvia ja us vam informar aquí: https://bit.ly/45F8Edz).

A manca de comunicat, de moment podeu fer un cop d’ull, si voleu, a la gravació del debat sobre les implicacions jurídiques i polítiques de la Sentència del 13-J, organitzat per les federacions sectorials estatals de l’àrea pública de la CGT el passat dia 18 a Madrid: https://bit.ly/3xlwP4l

Aprofitem, finalment, per a tornar a difondre amb la present el Comunicat conjunt i unitari de les 4 Seccions Sindicals amb representació a la Diputació de Barcelona que vam consensuar amb CCOO, UGT, i la I-CSC i vam fer públic el dia 17 de juny (https://bit.ly/4c8WJr0). I per a reiterar el missatge que vam traslladar amb el mateix: NO TOLERAREM UN MANDAT DE RETROCESSOS, DE PÈRDUA DE DRETS I D’INCOMPLIMENT DELS COMPROMISOS ADQUIRITS.

Us seguirem informant. Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

24 de juny del 2024

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Interines, Millores socials, Vestuari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari