Moltes gràcies per les propines !

MOLTES GRÀCIES PER LES PROPINES !

Companyes, companys,

Aquest mes de febrer hem vist com a la nòmina teníem una paga de productivitat extraordinària de, com a màxim, 250 EUR pel reconeixement de l’esforç que tant el personal que seguim treballant presencialment com en format teletreball híbrid, hem realitzat durant el temps de la COVID-19. Una paga acordada a finals de l’any passat, i de la qual us en vam informar en el nostre comunicat del 20 de desembre (http://bit.ly/3J08Ydh), palesant aleshores els nostres dubtes que aquest acord (el qual, com dèiem, tenia un clar caràcter de concessió gracial i voluntarista de la Diputació “als dos sindicats presents a la MGNmc, CCOO i UGT, per tal de què puguin vendre algun mínim èxit negociador davant la plantilla just abans d’entrar de ple en període preelectoral) no fos l’enèsim acord amb efectes econòmics d’aquest mandat tombat a posteriori per l’Interventor. Finalment no va ser així, i aquest pagament, que es únic i no consolidable, s’ha dut a terme.

Alhora, se’ns ha incrementat la nomina un 2,5% per l’acord de revisió salarial trianual del Ministeri d’Hisenda amb CCOO i UGT d’octubre del 2022 (traslladat a norma en el RDL 18/2022 i també a la LPGE 2023) amb un 0,5 % addicional vinculat a l’índex de preus al consum harmonitzat al PIB del 2023. Sobre LA PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU que suposa, a la pràctica, i en realitat, aquest acord d’aplicació a tots els empleats i empleades del sector públic, ja us vam traslladar el posicionament de la nostra Federació Sectorial el mateix mes d’octubre: http://bit.ly/3EPUPgX

L’acord trianual de revisió salarial de CCOO i UGT amb la Ministra Montero és tan efectiu per a mantenir el poder adquisitiu de les empleades i empleats públics com ho era l’acord que van subscriure CCOO i UGT (en aquest cas també amb el CSIF) el juny del 2021 amb l’aleshores Ministre Iceta per a estabilitzar el personal interí en abús de temporalitat, sancionar i prevenir l’abús (http://bit.ly/36QvbH1). És a dir, EFECTIVITAT ZERO.

A ningú no se li escapa que estem passant uns moments econòmics molt complicats, amb l’actual augment asfixiant dels preus dels productes bàsics de consum, amb l’encariment de l’energia derivat, entre d’altres factors, de la guerra a Ucraïna, dels efectes secundaris persistents de la crisi originada per la pandèmia, amb la pujada dels tipus i els increments desmesurats dels lloguers i dels interessos hipotecaris.

El personal al servei de les administracions estem patint any rere any un descens acusat del nostre poder adquisitiu davant una tendència inflacionista desbocada mitjançant un salari directe actualitzat molt per sota de l’IPC real. L’IPC del 2022 va arribar al 8,6% i es fa una previsió pel 2023 del 4,8%, tirant baix. Any rere any perdem de forma escandalosa poder adquisitiu. Hem de recordar que els treballadors i treballadores públiques arrosseguem una pèrdua de capacitat de compra superior al 20% en els últims temps i que nomes en los dos darrers anys s’ha perdut prop d’un 10%. Amb uns pocs càlculs tothom pot veure la quantitat de milers d’euros que estem perdent any rere any.

No podem entendre com els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) signen aquests acords de revisió salarial INFAMES que només perjudiquen els interessos del personal que treballem a l’administració publica, als quals se’ns apliquen de forma extensiva, i alhora s’omplen la boca davant la patronal ministerial, l’opinió pública i les plantilles de les administracions, amb eslògans com ara “Salari o Conflicte”. Doncs amb aquesta gent, el que queda clar és que ni salari, ni conflicte. Això sí, a la Dipu engrunes per fer passar transitòriament la gana, que venen eleccions i cal fer veure i fer creure que guanyem, quan en realitat estem perdent. El reconeixement a la professionalitat de la nostra plantilla es valora AMB UN SALARI DIGNE I NO AMB PROPINES i paguetes puntuals i no consolidables de pa sucat amb oli.

I a tot això, hi ha convocada alguna mobilització per part d’aquests sindicats per revertir aquesta situació?, alguna concentració, vaga, manifestació al nostre sector? Ni tant sols alguna trista recollida de signatures…? Feu-nos un favor a totes i deixeu de negociar en nom nostre, que qualsevol que tingui ni que sigui una mica d’esma ho faria molt millor.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

28 de febrer del 2023

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Poder adquisitiu, Productivitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s