Valoració sobre l’Acord de criteris per a les bases de les convocatòries del procés d’estabilització de personal interí a la Diputació

VALORACIÓ SOBRE L’ACORD DE CRITERIS PER A LES BASES DE LES CONVOCATÒRIES DEL PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ DE PERSONAL INTERÍ A LA DIPUTACIÓ

Companyes, companys,

Tal com us vam anticipar al nostre comunicat del dia 12 de maig (https://bit.ly/3PB1HC8) la negociació amb els RRHH de la Diputació sobre els criteris per a conformar les bases de les convocatòries del procés extraordinari d’estabilització de personal interí derivat de la Llei 20/2021 ha arribat ja a la seva fase conclusiva. Després d’acabar els treballs de la Comissió Tècnica dels PAMO i de realitzar dues reunions de la Mesa General de Negociació de personal funcionari (els dies 17 i 20 de maig), en la darrera d’aquestes la patronal va realitzar ja una proposta finalista, davant la qual tant CCOO, com UGT, com la I-CSC van donar la seva conformitat, mentre nosaltres vam manifestar que la traslladaríem a Assemblea per a que fos aquesta la que decidís l’adhesió o no de la CGT a l’Acord. Aquesta Assemblea es va realitzar ahir a la Bonnemaison, i en la mateixa es va decidir per majoria donar la nostra conformitat al text i, per tant, adherir-nos-hi com a Secció Sindical.

El text de l’Acord, que entenem que serà formalment aprovat durant els propers dies mitjançant Decret, el podeu consultar en el següent enllaç: https://bit.ly/3LMYbBx. Recordeu també que durant els darrers dies s’ha publicat, tant al BOPB (https://bit.ly/3lJPQUo), com al DOGC (https://bit.ly/3wGKnEi), l’anunci de l’oferta pública d’aquest procés d’estabilització, fruit de la identificació de places que s’ha estat treballant amb RRHH des del passat mes de desembre al si de la CT dels PAMO.

Des de la CGT podem dir que estem moderadament satisfets amb l’Acord assolit, sempre partint de la base que –com ja hem dit en anteriors comunicats– aquest es deriva de l’aplicació d’una Llei la qual, en realitat, considerem que no suposa una solució justa a la problemàtica de l’abús de temporalitat ni, per descomptat, la solució que nosaltres hauríem volgut (que no és altra que la de l’aplicació directa de la jurisprudència comunitària en relació a aquest tema). Partint d’aquest condicionant, hem tingut clar, tanmateix, que havíem d’intentar aprofitar els marges que oferia aquesta llei per tal que la concreció del procés d’estabilització a la Diba garantís al màxim, en la mesura dels possibles, l’estabilització del nostre personal interí abusat i, sobretot, hem tingut clar que la negociació del mateix no es podia deixar exclusivament a l’actual majoria sindical, sinó que havia de tenir en compte també els nostres criteris.

El resultat de l’aplicació concreta dels criteris acordats en les convocatòries que s’hauran d’anar aprovant i executant l’anirem veient durant els propers temps, i serem actius, per la part que ens toca, fent-ne el seguiment. Som conscients de la impossibilitat d’arribar a acomodar, en un acord com aquest, tota la diversitat de casuístiques de personal interí que tenim a la Diputació, però pensem que els criteris que s’han acabat confegint van en la línia d’afavorir a la majoria del personal que es troba en aquesta situació. Sense ser un acord perfecte, ja que conté aspectes que serien millorables, considerem que, considerat en conjunt, i comparativament, és millor que els acords de bases d’altres administracions als quals hem pogut accedir durant els últims temps. Per descomptat, és millor que el de la Generalitat que es va donar a conèixer les darreres setmanes, i també és millor que les orientacions per a les bases que s’està traslladant als RRHH dels ajuntaments des de Govern Local de la pròpia Diputació.

Dit això, volem deixar clar que per nosaltres la lluita en relació a aquest tema no s’ha acabat aquí, que continuarem pugnant a les instàncies on calgui per a que l’abús de temporalitat tingui una solució en línia amb la que estableix la jurisprudència comunitària, i que seguirem reclamant allò que hem estat reclamant sempre: Cap interina al carrer. Per convicció pròpia, i perquè li devem a tots els interins i interines, de la Diputació i d’altres administracions, que ens han estat acompanyant i amb els qui hem compartit lluita durant tots els darrers anys.

Ens veiem demà a la concentració a l’Escola Industrial (https://bit.ly/3wPwYIJ).

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

25 de maig del 2022

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Text de l’Acord, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Estabilització, Interines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s