Sobre la nova onada i la situació de desgavell en el treball presencial a la Diputació de Barcelona: Amb la salut no es juga!

SOBRE LA NOVA ONADA I LA SITUACIÓ DE DESGAVELL EN EL TREBALL PRESENCIAL A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA: AMB LA SALUT NO ES JUGA!

Companys, companyes,

Som molt conscients que tot i les vacances de Nadal, molts i moltes de vosaltres esteu (estem) treballant de manera presencial en molts dels recintes i centres de treball de la Diputació, i que en molts casos les Gerències i els comandaments no han traslladat els empleats i empleades les mesures organitzatives i de seguretat enfront la COVID-19 que es van acordar a la reunió de la Comissió Tècnica del 21 de desembre, davant l’escenari de nova onada de contagis vinculat amb la variant Òmicron del virus. Tampoc la Direcció dels Serveis de RRHH, que en aquella reunió es va comprometre a traslladar directament a tota la plantilla la informació sobre les esmentades mesures via correu corporatiu massiu no ho ha fet, encara, a dia d’avui. El detall de les mateixes, les teniu en el correu que des de la Coordinació dels RRHH de la Diba es va adreçar a totes les Gerències el 21 de desembre (accés en el següent enllaç: https://bit.ly/3HtpNtF). Aquestes mesures impliquen l’obligació:

  • de prioritzar novament el treball en remot, tot deixant sense efecte les disposicions anteriors relatives al retorn progressiu al treball presencial per al personal tècnic i administratiu.
  • revisar la càrrega de treball efectiva als llocs de treball presencials per tal d’ajustar els torns de treball presencial en base a la mateixa.
  • organitzar entrades i sortides esglaonades per a tots els treballadors i treballadores presencials.
  • tests diagnòstics als treballadors i treballadores presencials per tal de garantir un seguiment adequat dels contagis.

No només és important l’ús de la mascareta sinó evitar la interacció social, així com evitar els desplaçaments. Ens sembla d’una gran irresponsabilitat que després de gairebé dos anys de pandèmia encara hi hagi a dia d’avui Gerències de la Diba que no compleixen convenientment ni amb les directrius de les autoritats sanitàries ni tampoc amb les dels RRHH de la Diputació de Barcelona, passant de puntetes per moltes de les mesures establertes, i com si això no anés amb ells/es. El personal presencial també ens contagiem i contagiem!

No volem acabar aquest comunicat sense fer referència específicament a la situació al Respir. Per les notícies que tenim, cada dia apareixen nous positius de COVID-19 en aquest servei, tant en usuaris/es com en treballadors/es. De fet, pel que ens diuen, s’han cancel·lat tots els ingressos de nous i noves usuàries previstos per al gener. Els casos entre auxiliars són tants que la Gerència està oferint doblar torn, perquè no troben suplències per a aquestes dates.

Ja s’està fent patent la manca d’efectius i ja són diversos els professionals que estan doblant torn. Ens trobem, doncs, que s’està trencant el primer principi de la gestió del seguiment de contagis, el de la traçabilitat. Aquests companys i companyes estan circulant entre unitats de colors diferents, amb tot el que això comporta. I no és una pràctica excepcional, és la norma. No pot ser que això es doni en plena nova onada de la pandèmia. No pot ser que un/a treballador/a no sàpiga on estarà destinat fins que no comenci la seva jornada. No pot ser que un/a treballador/a hagi de visitar diverses unitats, no ja en una setmana, sinó fins i tot en el mateix dia. Amb el desgavell que això suposa per a la traçabilitat, per al seguiment adequat dels positius per COVID.

Clar que tot això tindria fàcil solució, i dins d’aquesta fer tests, proves diagnòstiques. Essent aquesta la situació no s’entén que encara no s’hagi inclòs al col·lectiu d’operaris/es de serveis en el circuit de tests, ja siguin PCR o antigens, quan estan en el mateix grau d’exposició que la resta de professionals del Respir. Però és que no només no se n’estan fent als i les operàries, a les educadores de Serradell se’ls en fan selectivament, igual que a les auxiliars suplents. És que hi ha treballadors/es de primera i de segona?

Ja és hora de corregir tot això i fer les coses com cal, protegint adequadament la salut de tothom. Des de la CGT emplacem a la Diputació de Barcelona, RRHH i Gerències, a que així sigui.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

3 de gener del 2022

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Covid-19, Respir, Salut laboral, Treball presencial. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s