Diem NO a treballar en precari a les biblioteques públiques

DIEM NO A TREBALLAR EN PRECARI A LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

El proper dia 14 desembre us convoquem a una CONCENTRACIÓ davant de l’Edifici del Rellotge (Urgell, 187) a les 10.30h per a protestar contra la precarietat del personal de les biblioteques de la Diputació i Consorci de Barcelona. Motius no ens falten.

MANCA DE PERSONAL I JORNADA 2022

Un mal endèmic que mai es resol. Obren més biblioteques, més hores però amb el mateix personal. No es cobreixen les baixes. Aquest és l’origen de tot el malestar que pateix el personal de les biblioteques.

Ara resulta que segons un informe, que hem reclamat però no ens han enviat, les biblioteques han treballat menys jornades que les establertes per conveni. No es tenen en compte les especificitats de les biblioteques i això es tradueix en el fet que moltes bibliotecàries treballaran més jornades al 2022 segons els còmputs que s’estan enviant al personal. És inadmissible. Al 2022 treballarem les jornades pactades per a tot el personal de la Diputació.

Volem que les biblioteques tinguin un rellotge de control horari en el seu centre de treball, com les companyes de l’ORGT que treballen en espais municipals.

VOLEM CONCILIACIÓ I TELETREBALL

Reclamem horaris més conciliadors amb la vida personal. Sense canvis ni més jornades doblades. Volem que es classifiqui al personal de les biblioteques com a “presencial mixt” i així poder realitzar les poques hores que tenim de treball intern (si és que en tenim!) en modalitat de teletreball.

IMPACTE PSICOSOCIAL DE LA COVID-19 A LA XBM

Els resultats d’aquest informe van clarament en la mateixa línia que les nostres reivindicacions. Recomanen analitzar els motius de la sobrecàrrega de treball, establir mesures de conciliació, suport de la Gerència per a establir una coordinació amb l’ajuntament, definir el circuit a seguir en cas de divergència de criteris entre administracions, informar dels procediments per demanar recursos per treballar en remot, etc. Tots aquests temes són prioritaris i s’han de tractar a la Comissió de la XBM urgentment. La Gerent practica la indiferència davant de molts casos d’incompliment dels convenis, drets laborals, prevenció de riscos i riscos psicosocials que afecten al personal de la Diputació. Diem prou als abusos per part de certs ajuntaments.

SUPLÈNCIES I BORSES

Denunciem la manca de transparència de la borsa de bibliotecaris i la de tècnics superiors en documentació. També l’incompliment del Pla d’estabilitat (apartat tercer, punt I). Per què es dona la plaça a algú que està en una posició inferior de la borsa amb l’excusa de l’experiència o una especialització quan ara ja no es valoren els mèrits? Tot això evidencia una arbitrarietat i una opacitat que només afavoreix a la corporació, però no els treballadors.

ITINERANTS I PLUSOS

Com pot ser que un director només cobri 86,79 EUR (biblioteques A1) i 88,36 EUR (biblioteques A2) més que un bibliotecari amb jornada de 37,5 h/setmanals? O que les itinerants no cobrin el complement de localització (40,75 EUR) que la cobra la resta de personal de la Diputació que s’ha de desplaçar entre municipis? O que el personal que dobla els dissabtes cobri el mateix plus de dissabte diürn (31,02 EUR) que el que treballa només els matins? Volem una revisió dels plusos del personal de biblioteques i un tractament específic del personal itinerant.

ÉS HORA DE PASSAR A L’ACCIÓ I PORTAR LES NOSTRES REIVINDICACIONS AL CARRER.

T’ESPEREM EL 14 DE DESEMBRE A LES 10.30H DAVANT DE L’EDIFICI DEL RELLOTGE (URGELL, 187) PER LLUITAR PELS NOSTRES DRETS.

*ATENCIÓ: CONCENTRACIÓ CANCEL·LADA A CAUSA DE LA SUSPENSIÓ DE LA FESTA DE LA XBM QUE S’HAVIA DE CELEBRAR AQUELL DIA URGELL, PER MOTIUS VINCULATS AMB LA COVID-19*

Recordeu que teniu disponible al nostre blog tota la informació que anem generant sobre la problemàtica del personal de la XBM, la qual esperem que us sigui d’utilitat:

https://cgtdiba.wordpress.com/biblios/

https://cgtdiba.wordpress.com/category/biblioteques/

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Comissió de Biblioteques

3 de desembre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Biblioteques, Concentració, Convocatòries. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s