Les biblioteques al 2022 continuaran treballant en precari!

LES BIBLIOTEQUES AL 2022 CONTINUARAN TREBALLANT EN PRECARI!

JORNADA BIBLIOTEQUES XBM 2022

La Lola Miró, cap de la Direcció dels Serveis de Recursos Humans de la Diputació, va afirmar recentment, en la reunió informativa sobre el calendari laboral i els pressupostos 2022 celebrada el dia 12 de novembre, que segons els resultats de l’informe sobre la jornada del personal de la XBM, les treballadores de la Xarxa treballen menys hores que la seva jornada teòrica. Un fet que ja vam anunciar que podria ser així, atès que no s’estan comptabilitzant les hores de treball en remot que s’han efectuat durant els mesos que s’ha dut a terme el control horari ni els minuts diaris que perd el personal d’entrada i sortida per fitxar en línia (https://bit.ly/3vrGP5j) .

Ara que el fitxatge és obligatori per a tot el personal de la Diputació us convidem a registrar totes les hores i minuts a l’espai personal i així demostrar de forma fefaent a la corporació que el personal de les biblioteques treballa més hores i jornades de les que té assignades. Si feu hores en escreix recupereu-vos-les a través del mateix espai personal. Les biblioteques de la Diputació i les del Consorci de Biblioteques de Barcelona tenen un greu problema de manca de personal que la casa no soluciona. No volem treballar més jornades ni més hores del que està acordat. Volem més personal i que cobreixin les substitucions per a treballar les hores que ens toquen pel nostre Acord de condicions de treball.

TELETREBALL, SOTA EL CRITERI ARBITRARI DELS CAPS

No ens havia de sorprendre gaire la decisió de la Diputació d’acceptar el criteri dels gerents i dels diferents caps de recursos humans a l’hora de classificar els llocs de treball en les tres modalitats que contempla l’acord de teletreball: presencial, no presencial i presencial mixt (https://bit.ly/3r6H9rs). Un criteri establert, segons Lola Miró, “per a garantir la correcta prestació del servei”. Al nostre parer, el que hi ha és una manca de criteri a l’hora de classificar els llocs de treball susceptibles de teletreballar. El criteri que hauria de regir és el del manual de funcions de cada lloc de treball. Ara ens trobem que dins d’una mateixa categoria laboral hi ha treballadores classificades com a “teletreball” i d’altres com a “treball presencial”. Si sou caps no heu de patir, la majoria teniu teletreball, mentre que si sou barrets ja heu begut oli. A la Xarxa de Biblioteques Municipals només les caps de zona tenen la classificació de “presencial mixt” amb un dia de teletreball mentre que la resta del personal ha de treballar 100% presencial. Una presa de pèl.  Durant la pandèmia aquest personal presencial ha estat treballant en remot des del primer dia però ara la Marta Cano i la Paqui Manjón, responsables d’aquesta classificació, decideixen que són personal “presencial” i no “presencial mixt”, com figura a l’acord segons les seves funcions.

VAGA DEL SECTOR PÚBLIC 30-N

La CGT i la resta d’organitzacions de la Taula Sindical de Catalunya (CNT, Co.Bas, COS, IAC, i SO) hem convocat una nova jornada de vaga de 24 hores a tot el sector públic per al proper dia 30 de novembre. El personal de la XBM és majoritàriament interí i la Diputació n’abusa de la seva condició. Mobilitzem-nos i tanquem les biblioteques! Més informació sobre la convocatòria de vaga aquí: https://bit.ly/3nKrcoD. També teniu accessible el comunicat unitari de les organitzacions convocants en aquest altre enllaç: https://bit.ly/3COiLNd

REVISEU ELS VOSTRES CONTRACTES

Recursos Humans de la Gerència de Biblioteques continua sense complir, a parer nostre, els criteris establerts en el Pla d’Estabilitat subscrit a la Mesa General de Negociació de matèries comunes de la Diputació l’any 2016 (https://bit.ly/3vCdKnA). Al punt I de l’apartat Tercer de l’esmentat Acord (pàg. 3) es recull que el personal funcionari interí que ocupi una vacant de plantilla (no suplència) durant 6 mesos sense cap avaluació negativa serà nomenat fins a provisió reglamentària. La Diputació no ha contestat al nostre escrit i continua sense aplicar aquest acord al personal de la Xarxa. Fins quan?

ASSEMBLEA DE TREBALLADORES XBM

Per a tractar aquests temes i molts d’altres que afecten al personal de biblios convoquem el personal depenent de la Gerència de Biblioteques a una ASSEMBLEA el proper DILLUNS 29 DE NOVEMBRE DE 12 A 15H A LA SALA D’ACTES DE L’EDIFICI DEL VAGÓ (Recinte de l’Escola Industrial, C/d’Urgell 187). *ATENCIÓ, CANVI DE LLOC: AUDITORI DEL PATI MANNING (C/Montalegre 7) (https://bit.ly/3cNv5Tr)*  Qui no pugui assistir-hi presencialment pot fer-ho on-line fer a través de l’enllaç següent (https://meet.jit.si/cgtbiblios), però demanem a tots els companys i companyes de la XBM que intentin prioritzar l’assistència presencial a la mateixa.

HEM DE DIR PROU, REIVINDICAR ELS NOSTRES DRETS I MOBILITZAR-NOS!

Consulteu els vostres drets al nostre blog:

I afilieu-vos a la CGT, perquè és important estar organitzades:

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Comissió de Biblioteques

24 de novembre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Biblioteques, Comunicats, Interines, Serveis públics, Teletreball, Vaga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s