Contra l’Icetazo, la lluita continua: Concentració a Can Serra el 23-N

CONTRA L’ICETAZO, LA LLUITA CONTINUA: CONCENTRACIÓ A CAN SERRA EL 23-N

Companyes, companys,

Davant la filtració pública l’11 de novembre d’un document d’esmenes transaccionades pels grups al projecte de llei de l’Icetazo (el teniu aquí: https://bit.ly/3ci8z4M), i la intensa campanya desinformativa i de manipulació empresa des del mateix moment per terra, mar i aire pels mitjans afins al govern de coalició PSOE-UP i als seus aliats parlamentaris, amb titulars totalment tendenciosos com ara “els interins amb 5 anys d’antiguitat passaran a fixes sense opositar”, des de la nostra Secció Sindical volem advertir el següent:

  • Les possibles modificacions que s’han fet públiques en aquest informe filtrat de la ponència SÓN CLARAMENT INSUFICIENTS i, en cas de ser aprovades, suposarien a la pràctica que la llei definitiva continuaria sense donar compliment a la jurisprudència comunitària, és a dir, a les Sentències i Autos del TJUE. Per a nosaltres la solució adequada, conforme aquesta jurisprudència, no hauria de ser altra que la de l’estabilització laboral directa de tot el personal en abús amb més de tres anys de prestació de serveis.
  • La via pragmàtica del concurs de mèrits que s’està proposant a les esmenes no suposarà pas una solució al problema sinó preveu que hi puguin entrar en la mateixa totes i cadascuna de les casuístiques d’interines i temporals en abús, en els termes definits pel TJUE (3 anys, no pas 5), i en processos que garanteixin com a resultat final la seva estabilització, és a dir, que no siguin de torn lliure i resolució incerta, cosa que NO SUCCEIRÀ EN ABSOLUT AMB LES ESMENES TRANSACCIONADES QUE S’HAN FET PÚBLIQUES, les quals deixen forats importants i generen dubtes més que raonables en aquest sentit. En aquestes, el concurs de mèrits apareix com un procés obert, no restringit, i per tant incert. Inadequat, per tant, com a mitjà de sanció a l’abús de temporalitat quan en aquests processos poden participar els qui no van ser víctimes de l’abús.
  • L’única via que ha permès avançar fins ara en el plantejament de solucions diferents a la del text original de l’Icetazo publicat al BOE el mes de juliol, i l’única que cal continuar mantenint per a aconseguir una solució justa i digna a les reivindicacions del col·lectiu, conforme a la jurisprudència europea, és LA DE L’ACCIÓ JURÍDICA ALS TRIBUNALS I LA DE LA MOBILITZACIÓ ALS CARRERS I ALS CENTRES DE TREBALL, tal com s’ha demostrat amb la recent sentència de fixesa que hem obtingut al JCA núm. 17 de Barcelona, i amb la rotunda jornada de mobilització amb motiu de la vaga del sector públic català del 28 d’octubre. És necessari que el col·lectiu es mantingui ferm en aquesta via i no es deixi enganyar per campanyes mediàtiques expressament fabricades per a intentar dividir-lo i desmobilitzar-lo.

Més enllà d’això, esperem poder difondre demà a tota la plantilla el document de valoració que està acabant de preparar la Federació Estatal de Treballadors i Treballadores de l’Administració Pública de la CGT, en el qual tindreu tot el detall de la nostra posició sobre les esmenes transaccionades que s’han filtrat i sobre el moment actual del conflicte.

Atès que la previsió actual és que allò que surti de la ponència pugui ser portat a votació definitiva a la sessió plenària del Congrés del proper dia 2 de desembre, i tenint en compte el contingut clarament insuficient de les modificacions que s’han fet públiques, considerem necessari CONTINUAR AMB LES ACCIONS DE PROTESTA I DE PRESSIÓ cap a tots els actors polítics que tenen influència en la resolució d’aquest assumpte. En aquest sentit, i en el marc de la JORNADA DE LLUITA DESCENTRALITZADA IMPULSADA PEL PROPER DIA 23 DE NOVEMBRE per l’espai de coordinació de les plataformes i col·lectius d’interines i temporals de les diferents administracions catalanes (adjuntem cartell), CONVOQUEM:

CONCENTRACIÓ, EL DIMARTS 23-N, A LES 12.00H, DAVANT LA SEU CORPORATIVA DE CAN SERRA (RAMBLA DE CATALUNYA 127, BCN)

Fem una crida a tota la plantilla de la Diputació, i especialment al seu personal interí en abús de temporalitat, a participar en la mateixa.

CONTRA L’ICETAZO, LA LLUITA CONTINUA!

PER L’ESTABILITZACIÓ DE TOT EL PERSONAL INTERÍ EN ABÚS DE TEMPORALITAT!

CAP INTERINA AL CARRER!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

16 de novembre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries, Icetazo, Interines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s