Nota urgent sobre l’aprovació de l'”Icetazo” i crida a la concentració d’aquest dijous a la Delegació del Govern espanyol a Barcelona

NOTA URGENT SOBRE L’APROVACIÓ DE L'”ICETAZO” I CRIDA A LA CONCENTRACIÓ D’AQUEST DIJOUS A LA DELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL A BARCELONA

Companyes, companys,

Finalment, i després que els sindicats (malauradament) majoritaris al sector, CSIF, CCOO i UGT, donessin al govern el seu vist-i-plau el proppassat dilluns, en Acord signat a la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, ahir el Consell de Ministres va aprovar el nefast decret de l'”Icetazo” (formalment Real Decreto-ley 14/2021, de 6 de julio, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público). Aquest ha estat publicat avui al BOE: https://bit.ly/3qPio0J

Estem analitzant en detall el text del RDL, i esperem poder difondre un comunicat de valoració més extens els propers dies. De moment, el que us podem dir és que considerem l’aprovació d’aquest Reial Decret-llei com a MOLT NEGATIVA per als interessos del personal interí en abús de temporalitat de la Diputació i de totes les administracions.

L’Acord subscrit amb el Ministeri pels sindicats majoritaris (que podeu consultar aquí: https://bit.ly/3wt4HWw), i el RDL subsegüent suposa, a parer nostre:

  • Una reedició d’anteriors “Acuerdazos” signats en època d’en Montoro, que aboca als interins en frau de llei a fer processos de concurs-oposició de torn lliure i resolució incerta si volen estabilitzar la seva relació laboral.
  • Una restricció màxima de les indemnitzacions (“compensacions econòmiques”) per cessament, de les quals es deixa fora als interins en abús que no entrin en el nou “procés d’estabilització”, tot establint, a més, una quantia mínima per a les mateixes (20 dies per any treballat), que en cap cas es pot concebre com una sanció proporcionada a l’abús.
  • La modificació de l’article 10 del TREBEP inclosa en el RDL es traduirà forçosament en major precarietat i rotació laboral en el sector en el futur, i constitueix una porta oberta a la privatització de serveis.
  • No dona compliment en cap cas a la jurisprudència europea en relació a l’abús de temporalitat i a la seva sanció i és, més aviat, una burla de la mateixa.

Com hem dit, en uns dies difondrem una valoració més detallada. De moment, us compartim el comunicat difós al respecte per les nostres companyes de CGT Andalusia, el qual subscrivim fil per randa: https://bit.ly/3wmab5k

Des de la nostra Secció Sindical REBUTGEM TOTALMENT AQUEST “DECRETAZO”, que no només no disposa una solució justa i digna a la problemàtica de l’abús de temporalitat en el sector públic, sinó que empitjora encara més la situació, tot insistint en els errors del passat.

Considerem que CAL UNA RESPOSTA SOCIAL IMMEDIATA I CONTUNDENT davant d’aquesta autèntica barbaritat. Cridem a tothom a participar a la CONCENTRACIÓ unitària convocada per les plataformes d’interins en abús i els sindicats que els hi donen suport DEMÀ, DIJOUS, 8 DE JULIOL, A LES 18.00H DAVANT LA DELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL A BARCELONA (C/MALLORCA 278). Cartell per a la difusió de la mateixa en aquest enllaç (feu-lo córrer!): https://bit.ly/3hlR9I3. Hi haurà també el mateix dia a la mateixa hora concentracions a la resta de Subdelegacions del Govern a Catalunya (Tarragona, Lleida i Girona). Hem de ser moltes i fer-nos sentir.

Per a acabar, al personal interí en abús de la Diputació els volem assenyalar, de forma especial, el següent: La lluita no s’acaba aquí i ningú no s’ha de rendir. L’única lluita que es perd és la que s’abandona. Aquest RDL ha de passar encara pel tràmit parlamentari de convalidació i animem a tothom a participar de forma activa en totes les mobilitzacions i accions que es realitzin per a pressionar als grups polítics presents a les Corts Generals per a que tirin enrere aquesta barbaritat. Insistim també en la urgència i la necessitat que el personal abusat que no ho hagi fet encara cerqui assessorament jurídic i denunciï la seva situació de frau de llei al jutjat, perquè en cap cas aquest “Decretazo” disposa, com hem dit, una sanció a l’abús conforme a la jurisprudència comunitària.

Ens veiem demà davant la Delegació del Govern espanyol.

CONTRA L’ICETAZO, TOTHOM AL CARRER!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

7 de juliol del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries, Interines, PAMO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s