Biblioteques: Informacions per a gaudir d’un bon estiu

BIBLIOTEQUES: INFORMACIONS PER A GAUDIR D’UN BON ESTIU

Companyes, companys,

Us fem arribar aquest comunicat amb algunes informacions recents que afecten al personal de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM). Són les següents:

EL PROTOCOL PRORROGAT FINS A MITJANS DE SETEMBRE

El Protocol mitjançant el qual s’estableixen criteris i mesures organitzatives, de prevenció i de protecció per a la represa de les activitats (https://bit.ly/2Sc6Rf0) s’ha prorrogat i serà vigent fins al 15 de setembre (us en vam informar en un comunicat recent adreçat a tota la plantilla: https://bit.ly/3cQSNPf). El teletreball continua essent la modalitat de treball preferent, i més ara que les biblioteques redueixen l’horari amb motiu de l’estiu.

La Corporació ha demanat un informe sobre l’aplicació al personal de les Biblioteques del màxim d’hores treballades que s’estableix en aquest Protocol en 7,5h. Aquest informe, que ens ha estat lliurat, diu que el personal de la XBM és un personal sotmès a torns i que, per tant, no li és d’aplicació aquest límit màxim d’hores. Nosaltres no estem en absolut d’acord amb aquest informe, que torna a posar de manifest el greuge comparatiu que pateix el personal de la XBM. Ara les bibliotecàries són considerades persones que realitzen treball presencial. Per què el 12 de març del 2020 les empleades amb persones dependents que treballaven a la Diputació van poder marxar a casa i aquest permís, en canvi, no es va aplicar al personal de les biblioteques? Malgrat ser considerat personal presencial, van continuar treballant des de casa durant la pandèmia. Són personal presencial sotmès a torns quan interessa que treballin més hores però poden teletreballar quan interessa a la Diputació.

EL PERSONAL DE LA XBM SÍ QUE ES POT ACOLLIR A LA MODALITAT DE TELETREBALL

El dia 30 de juny es ratificarà per part del Ple, previsiblement, l’Acord que regula la prestació de serveis en modalitat de teletreball a la Diputació. Dins d’aquesta regulació es preveu que el personal que realitza treball essencial i que, a la vegada, desenvolupa activitats susceptibles de realitzar en modalitat de teletreball (Biblioteca Virtual, programació d’activitats, estadístiques, gestió de xarxes socials, etc), pugui acollir-se a aquesta modalitat de manera voluntària. Una reivindicació que la CGT va portar a la Comissió Tècnica sobre la regulació del teletreball i que finalment ha estat considerada en l’acord final. També hem insistit en què la Corporació doti al personal de la XBM que s’aculli al teletreball d’un ordinador portàtil i del material que gaudeix el personal que teletreballa al 100%.

A L’ESTIU QUE CAP BIBLIOTECÀRIA TREBALLI A MÉS DE 27 º C

Som conscients de les deficiències que pateixen els equipaments bibliotecaris, especialment en el funcionament dels aparells d’aire condicionat. Les temperatures mínimes i màximes al centre de treball admeses per la normativa són d’entre 17º C i 27º C. Si patiu qualsevol registre fora d’aquest tram, i qualsevol malestar a causa del mateix, informeu-ne la referent de Recursos Humans de la Gerència de Serveis de Biblioteques, la Paqui Manjón Manjón (a/e: manjonmf@diba.cat ), amb còpia a l’Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de Minerva (a/e: o.prevencioderiscos@diba.cat), i al compte de correu dels Delegats i Delegades de Prevenció de la CGT (a/e: cgt.delegatsp@diba.cat). Trenquem la dinàmica de trucar directament a RRHH de Biblioteques o a la Gerent amb l’esperança que ho solucionin. Afecta a la salut i seguretat dels empleats i l’Oficina de Prevenció de Riscos Laborals ha de posar el fil a l’agulla de forma immediata en aquestes situacions. Els nostres delegats de prevenció us assessoraran i faran un seguiment del vostre cas, si és necessari.

Us recordem que el període preferent de gaudi de les vacances regulat al nostre Acord de condicions de treball són els mesos de juliol, agost i setembre (https://bit.ly/3wD2ubV). Si durant el període de les vostres vacances esteu en situació d’incapacitat temporal (baixa mèdica) heu de seguir aquestes indicacions per recuperar-vos els dies: https://bit.ly/3wG7Djf.

EL TEU CONTRACTE BEN CLAR

Alguns de vosaltres ens heu fet arribar consultes sobre el vostre nomenament que ens han fet dubtar si RRHH de la Gerència de Biblioteques està seguint correctament els criteris establerts en el Pla d’estabilitat subscrit a la Mesa General de Negociació de matèries comunes de la Diputació l’any 2016 (https://bit.ly/3vCdKnA) . Al punt I de l’apartat Tercer de l’esmentat Acord (pàg. 3) es recull que el personal funcionari interí que ocupi una vacant de plantilla (no suplència) durant 6 mesos sense cap avaluació negativa serà nomenat fins a provisió reglamentària. Hem registrat una petició a RRHH de Minerva per a que ens confirmin si, com nosaltres suposem, aquesta disposició concreta de l’acord continua a dia d’avui vigent, perquè tenim constància que no s’està aplicant en el cas d’alguns nomenaments de treballadores de la Gerència de Serveis de Biblioteques (i també d’algun altre orgànic), fet que constitueix, a parer nostre, un incompliment d’un acord de negociació col·lectiva per part de la Diputació.

GRUP DE TREBALL D’ITINERANTS XBM

S’ha tornat a convocar un grup de treball per a tractar tres temes que afecten al personal itinerant de la XBM. Arran d’aquesta convocatòria, des de la CGT hem enviat un escrit a la Marta Cano, la Paqui Manjón i la Lola Miró recordant-los que ni la Gerent ni la Cap de RRHH de Biblioteques tenen competència per a  tractar i regular pel seu compte, en espais creats ad hoc i sense participació sindical, temes relacionats amb les condicions de treball i que són matèria de negociació col·lectiva (jornada, plusos desplaçament, etc). Hem reclamat que aquests temes passin a ser tractats en la Comissió Tècnica de la XBM i que es convoqui una reunió d’aquesta per al proper mes d’octubre. Estem una mica cansades ja del fet que la Gerent pensi que té l’exclusiva per a gestionar el personal de la XBM en qüestions que van molt més enllà de l’àmbit definit per la potestat d’organització que li correspon a la Diputació i que, a la pràctica, alteren de forma discrecional condicions de treball del personal. Aquestes matèries i moltes altres que afecten al personal de la XBM han de ser tractades, a parer nostre, a la Comissió Tècnica de la XBM on tenen veu la Marta Cano, la Paqui Manjón, RRHH de Minerva i també els quatre sindicats que tenim representació a la Corporació.

Per últim, i atès que ja estem a tocar del pont de Sant Joan i del període estival, volem aprofitar per a desitjar-vos a totes unes bones vacances. Per gaudir-ne plenament recordeu que teniu unes obligacions a complir: no heu de mirar en cap cas el correu de la feina, ni contestar trucades dels caps de la Diputació, ni dels tècnics i regidors dels ajuntaments, no heu d’anar a recollir les revistes acumulades, ni a regar les plantes. Esteu de vacances!

Trobareu més informació d’interès per al personal de la XBM al nostre blog, en concret a:

https://cgtdiba.wordpress.com/biblios/

https://cgtdiba.wordpress.com/category/biblioteques/

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Comissió de Biblioteques

18 de juny del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Biblioteques, Comunicats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s