Algunes darreres novetats sindicals: Incorporació de la CGT a la MGNmc, reactivació de la lluita interina i pròrroga del Protocol

ALGUNES DARRERES NOVETATS SINDICALS: INCORPORACIÓ DE LA CGT A LA MESA DE MATÈRIES COMUNES, REACTIVACIÓ DE LA LLUITA INTERINA I PRÒRROGA DEL PROTOCOL

Companyes, companys,

Us enviem aquest comunicat amb algunes de les darreres novetats sindicals de la Diputació, en concret: la nostra incorporació a la Mesa General de Negociació de matèries comunes, la reactivació de la lluita interina amb la concentració del proppassat 27 de maig, i la propera i nova pròrroga del Protocol sobre la COVID.

INCORPORACIÓ DE LA CGT A LA MESA DE NEGOCIACIÓ DE MATÈRIES COMUNES

Com sabeu, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 5 de Barcelona es va pronunciar el dia 28 d’abril sobre el procediment especial per vulneració de drets fonamentals contra la Diputació de Barcelona, motivat per la nostra exclusió de la Mesa General de Negociació de matèries comunes de la mateixa, arran de la seva constitució el març de l’any passat comptant només amb CCOO i UGT com a membres de la seva part social (us en vam informar aquí: https://bit.ly/3h4n1Bf). Aquesta sentència ens reconeix el dret a formar part de la MGNmc i, en virtut de la mateixa, vam ser convocats finalment a una reunió d’aquesta que es va celebrar el dia 26 de maig, en la qual va quedar formalitzada la nostra condició de membres de la Mesa, com a subjecte amb legitimitat negocial i part de la seva representació social.

Val a dir que aquesta legitimitat negocial continua essent qüestionada de forma reiterada i amb grans escarafalls tant per CCOO com per UGT, insistint sobre la gran “inseguretat jurídica” que suposa la incorporació de la CGT a la Mesa, extrem aquest sobre el que han tornat a insistir en la reunió celebrada avui, 2 de juny, la segona en la qual hem pogut participar. No debades, aquests dos sindicats, igual que ha fet també la tercera part codemandada, la Diputació, han registrat ja recursos d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, mitjançant els quals pretenen guanyar allò que no han pogut guanyar en primera instància, i poder tornar a excloure a la CGT de la negociació col·lectiva, tot imposant així la seva peculiar concepció de la democràcia sindical. Aquest era per nosaltres un escenari previsible, i ja tenim els nostres serveis jurídics treballant-hi, perquè el que tenim clar, com hem dit en anteriors ocasions, és que defensarem els nostres drets, els dels nostres afiliats i afiliades, i els de la part de la plantilla que ens heu fet confiança, fins al final.

Sigui com sigui, de moment formem part de la MGNmc, i així continuarà essent a menys que un jutge en algun moment dictamini el contrari (si bé, també en aquest cas, nosaltres arribarem fins a la darrera instància possible). Cal dir que aquest accés a la Mesa no s’ha fet extensiu a la I-CSC, sindicat que es trobava, objectivament, en una situació anàloga a la nostra, però que no va acudir al jutjat, com vam fer nosaltres, i que –per tant– no pot esgrimir hores d’ara una sentència que declari que s’ha vulnerat el seu dret a la negociació col·lectiva (malgrat que, evidentment, aquest s’ha vulnerat, igual que el nostre). I això perquè la Diputació va alterar el seu criteri inicial, tot just rebre la nostra sentència, que era la de convocar a una nova constitució de la MGNmc als quatre sindicats. Ens consta que els companys i companyes de la I-CSC han registrat un escrit a tal efecte, i volem fer-vos saber que a la reunió del dia 26 de maig ens vam pronunciar, en ser interpel·lats sobre el particular, per la opció que hem defensat en tot moment des de les darreres eleccions sindicals pel que fa a l’estructura de la negociació col·lectiva a la Diputació: una Mesa única i conjunta amb la participació de totes 4 seccions sindicals. Vam ser l’únic sindicat que ens vam manifestar en aquest sentit.

REACTIVACIÓ DE LA LLUITA INTERINA A LA DIPUTACIÓ

El dia 27 de maig es va realitzar la sessió plenària del mes de maig de la Diba, i amb motiu de la mateixa vam fer una crida a tota la plantilla, i especialment al personal interí, a concentrar-se aquell dia davant Can Serra. Vam realitzar aquesta convocatòria conjuntament amb la I-CSC (https://bit.ly/3fKM3Ee), per a donar suport a l’aprovació d’una moció sobre l’estabilització dels empleats i empleades públiques de llarga durada que s’havia de debatre i sotmetre a votació en aquell Ple. El text amb la proposta d’aquesta moció l’havíem enviat setmanes enrere a tots els grups polítics de la Diputació instant-los a valorar la seva presentació al Ple i el seu suport a la mateixa. Un d’aquests grups se’ns va adreçar interessat per la problemàtica i, després d’algunes converses, la moció va acabar essent finalment registrada, en concret, pel grup de Tot per Terrassa, amb el suport del grup d’ERC-AM, i constava com a punt 2.4 dins de l’ordre del dia de la sessió (https://bit.ly/3fFqXXP).

Considerem que el text que vam proposar (que podeu consultar aquí: https://bit.ly/3pcH4zc) era perfectament assenyat i assumible, i hauria d’haver comptat sense massa problema amb el suport dels grups, atès que va en la línia de mocions similars que s’han presentat i aprovat en altres administracions locals de l’Estat (ajuntaments com el de Saragossa o el de Sant Sebastià, per exemple), en alguns casos per unanimitat. Tanmateix, tot sembla indicar que el grup que va registrar la moció va ser sotmès a partir del seu registre a pressions diverses, tant per part d’altres grups com, probablement també, d’algun o alguns sindicats, per tal d’evitar el debat i que els partits polítics amb representació a la Diba no s’haguessin de posicionar públicament en aquella sessió al respecte. La conseqüència d’això és que, si bé la moció no va ser retirada, i el text de la mateixa tampoc no va ser objecte d’esmenes, el grup que l’havia presentat va sol·licitar en el decurs del mateix Ple, en el moment de substanciar el punt, que aquesta quedés sobre la taula i que es posposés el seu debat per a una sessió posterior (això ho teniu en el vídeo de la sessió, minuts 1:04:35 a 1:06:12: https://bit.ly/3wXi0PD). Tot plegat ens sembla lamentable i considerem que aquells que van optar per evitar que es produís el debat haurien de donar explicacions als interins i interins de la Diputació sobre per què tenen tanta por a donar públicament el seu suport al col·lectiu i a reconèixer l’abús de temporalitat comès.

Més enllà de la peculiar i rocambolesca història de la moció, i de les evidents –i per nosaltres incomprensibles– resistències dels grups a haver-se de posicionar al respecte (amb l’honrosa excepció d’un d’ells), hem de dir que ens congratulem de l’assistència a la concentració d’aquell dia a Can Serra (https://bit.ly/3uKkaAu). Considerem que va servir per a tornar a posar a la palestra a la Diputació una problemàtica que resta ben lluny d’estar resolta. Creiem que cal donar continuïtat a aquesta lluita interina a la Diba, i en aquesta línia seguim treballant. Com sabeu, totes les que esteu seguint l’actualitat d’aquest tema, i ens consta que sou moltes, la qüestió de la temporalitat al sector públic no només es troba ara mateix en l’agenda política, sinó que el Ministeri encapçalat pel sr. Miquel Iceta sembla haver posat la directa per a “resoldre’l” a la seva manera, sense assumir l’abús comès i la sanció del mateix, tot fent veure com si la Directiva 1999/70/CE i la jurisprudència del TJUE al respecte no existís.

De fet, ja s’ha posat sobre la taula a la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques (estatal) una proposta de modificació de l’article 10 del TREBEP, que ha circulat àmpliament, i la qual –en cas de ser aprovada– no només no resoldrà el problema de la temporalitat en el futur, sinó que empitjorarà encara més la situació actual de precarietat laboral dels interins i interines, i fins i tot podria constituir –a parer nostre– una via oberta a la privatització de serveis públics. Per part nostra, la rebutgem totalment, i emplacem als sindicats amb representació en l’esmentada Mesa (CSIF, CCOO, UGT, ELA, CIG) a no acceptar cap solució que no passi pel reconeixement de l’abús de temporalitat i per donar compliment a allò que dictamina la normativa comunitària. Sabem que en els propers dies el Ministeri farà pública també la seva proposta de “consolidació” del personal actualment en abús, i tot sembla indicar que aquesta no anirà en absolut en la línia de la solució justa i digna que està reclamant el col·lectiu, sinó en la línia d’acords anteriors en aquesta Mesa en temps del ministre Montoro. Per tot això, considerem que cal continuar pressionant a tots els actors que tenen algun tipus de poder de decisió sobre aquesta qüestió, i cridem novament al personal de la Diputació en situació d’abús a denunciar jurídicament la seva situació i, sobretot, a organitzar-se, activar-se i donar suport de forma activa a totes les mobilitzacions que es realitzin en pro d’una consolidació real del col·lectiu d’interins i interines en frau de llei de les administracions. Nosaltres seguirem treballant en aquesta línia.

En el moment de redactar aquest comunicat s’està a l’espera de la publicació per part del TJUE (demà, 3 de juny), de noves resolucions sobre diverses prejudicials presentades en relació a la interpretació de la Directiva 1999/70/CE, les quals esperem que serveixin per a aclarir més encara el panorama i fer entendre als sectors polítics i sindicals que continuen pensant que el compliment de la jurisprudència europea i la primacia del dret de la UE no va amb ells, que aquesta posició no és sostenible. Tindrem ocasió de fer-ne l’anàlisi i valorar-les en propers comunicats.

NOVA I, PROBABLEMENT DARRERA, PRÒRROGA DEL PROTOCOL SOBRE LA COVID

Per a acabar aquest comunicat, volem fer-vos saber que a la reunió de la MGNmc d’avui (2 de juny) s’ha tractat una proposta d’Acord per a prorrogar novament el Protocol sobre la COVID a la Diputació i per a començar a perfilar el (nou) procés de desescalada després de l’estiu. Si bé l’Acord resta pendent de signatura en el moment de redactar el present comunicat, disposa ja de la conformitat dels dos sindicats majoritaris, per tant, considerem que probablement hi haurà pocs canvis respecte la darrera versió del text que s’ha tractat avui a la Mesa (si bé per part de CGT hem proposat algunes modificacions de redactat que haurem de veure si són finalment incorporades o no). En línies generals, aquest Acord, que entenem que es portarà al Ple de la Diba del proper 30 de juny per a la seva ratificació, estableix el següent:

  • Que l’actual Protocol i, per tant, les condicions que aquest regula, continuarà en vigor fins al dia 15 de setembre (per tant, es prorroga la seva vigència més enllà del 9 de juliol, que era la data establerta fins ara en la darrera modificació de la seva vigència).
  • Que a partir del 16 de setembre s’incorporarà al treball presencial aquell personal que, d’acord amb el que preveu el segon Pla de Contingència de la Diba (Decret 4636, de 21 de maig de 2020), no pot desenvolupar la seva feina mitjançant sistemes de treball en remot.
  • Que a partir del 16 de setembre es mantindrà temporalment la modalitat de treball no presencial per al personal que actualment es troba realitzant treball en remot, fins que no es produeixi l’aplicació efectiva de l’Acord sobre teletreball subscrit per la Diba, CCOO i UGT a la MGNmc el 21 d’abril, el qual –en principi– també ha de ser ratificat en el Ple del mes de juny (sobre aquest acord us vam informar en dos comunicats recents, el darrer aquí: https://bit.ly/3icwZAX). L’acord de pròrroga admet, tanmateix, que aquest treball en remot es pugui combinar amb jornades presencials en alguns supòsits, els quals ens temem que, si se’n manté el redactat, obriran espai per a un marge més o menys ampli de discrecionalitat per part dels comandaments d’alguns orgànics.

Es contemplen en el text, finalment, tot un seguit de mesures de caràcter general relacionades amb la prevenció de contagis, que es preveu que es puguin anar modificant o relaxant en funció del que vagin dictant les autoritats sanitàries i de l’evolució de la pandèmia.

Ho deixem aquí, de moment, per no allargar més aquest comunicat. Us seguirem informant.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

2 de juny del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

ACTUALITZACIÓ (01/07/2021):

Dictamen de ratificació de l’Acord de pròrroga del Protocol, aprovat pel Ple de la Diputació a la sessió del 30 de juny: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Covid-19, Interines, Mesa de Negociació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s