Comunicat sobre l’execució de borses de treball pendents i places de consolidació

COMUNICAT SOBRE L’EXECUCIÓ DE BORSES DE TREBALL PENDENTS I PLACES DE CONSOLIDACIÓ

Companyes, companys,

Com moltes potser ja sabreu, els Recursos Humans de la Diputació de Barcelona van reactivar el mes de març l’execució de les diverses convocatòries de borses de treball que estaven iniciades abans que comencés la pandèmia de la COVID-19, i que les circumstàncies derivades de la mateixa van obligar a paralitzar temporalment durant molts mesos.

El dia 18 de març es va celebrar una reunió de la Comissió de Seguiment de les Borses de Treball de la Diputació, a petició de la CGT, en la qual vam demanar ser informades de la previsió del calendari d’execució de les borses pendents, així com també que RRHH garantís que els i les aspirants inscrites en aquestes fossin informades amb suficient marge de temps sobre les mateixes. Aquesta informació se’ns va enviar divendres passat, i la podeu consultar en el següent enllaç: https://bit.ly/3mEQiDb [ACTUALITZACIÓ 14/04/2021: https://bit.ly/3spblL3]. Tenint en compte com funciona aquesta casa, i en concret els seus RRHH, preneu-vos-ho com una orientació que pot estar subjecta a canvis, però tingueu-ho en compte –tanmateix– els i les que estigueu inscrites en les borses que es recullen al llistat.

Sobre la qüestió de les borses i, en concret, sobre el nou sistema de crida que ha dissenyat la Diputació per a aplicar a les mateixes, estem preparant un altre comunicat en el qual us farem arribar informació detallada i la nostra valoració, que no és gens positiva. De fet, ens ha sorprès molt desagradablement que els RRHH de la Diba hagin modificat radicalment, i a pitjor, el sistema de la crida de les borses, aplicant un nou sistema no ja a les borses de treball noves, sinó a borses actives ja constituïdes.

El seu argument és que això es fa en aplicació de l’“Acord de modificació parcial de la regulació sobre l’estructura de les convocatòries per constituir borsa de treball, continguda a l’article 7, del vigent Acord sobre condicions de treball de la Diputació de Barcelona” subscrit el 10 de desembre del 2019, i sobre el qual us vam informar en el seu moment en aquest comunicat: https://bit.ly/328fk4k. El nostre parer, però, és que aquesta argumentació és inconsistent, i no s’aguanta per enlloc, atès que s’estaria aplicant (presumptament) aquest acord amb caràcter retroactiu a borses que ja estaven constituïdes quan el mateix es va signar. La pretensió dels RRHH de la Diba segons la qual “l’esperit” (ja que no poden agafar-se a la seva lletra) de l’acord esmentat és que s’apliqui un nou sistema de crida a totes les borses ja vigents no és més que una interpretació sui generis i més que discutible, amb la qual, en tot cas, nosaltres estem en desacord, i així ho vam manifestar a la reunió del 18 de març. En qualsevol cas, us informarem properament amb més detall de tot plegat, perquè la cosa portarà cua.

Per a la nostra sorpresa, en la mateixa comunicació de RRHH en la qual se’ns envia la previsió del calendari d’execució de les borses, se’ns informa que la Diputació ha reservat l’espai de la Farga de l’Hospitalet de Llobregat entre el 15 i el 18 de juny per a la realització de les proves de tres d’aquests processos, i que el quart dia (18 de juny) es destinarà a les proves, no pas de cap borsa, sinó de la convocatòria de places d’auxiliars administratius incloses en la consolidació de l’ocupació temporal del PAMO 2107 (01C/17; https://bit.ly/2RkIpqO).

Aquest procés està dins de les 54 places dels anomenats “processos de consolidació” d’aquell PAMO (https://bit.ly/3dUY87B), els quals eren els únics que ja s’havien iniciat quan la Diba es va veure obligada, el maig del 2019, i gràcies a la mobilització de la nostra plantilla, a paralitzar l’execució de tota la seva oferta pública (http://bit.ly/2K6NtcF). La nostra sorpresa és majúscula, tenint en compte que a la darrera reunió que es va fer de la Comissió Tècnica dels PAMO, el proppassat mes de desembre, els RRHH de la Diba ens van traslladar que estaven valorant fer decaure aquests processos, i que des d’aleshores no se n’ha tornat a parlar, almenys no en cap espai en els quals tenim presència la Secció Sindical de la CGT.

Ara, quatre mesos després, la Diputació ens fa saber via e-mail que tiren endavant, almenys els corresponents a les 18 places d’auxiliar administratiu (i és de suposar que també la resta de les 54), totes elles ocupades per personal interí en abús de temporalitat, i que la data de les proves és el 18 de juny. Tot plegat sense haver-ne parlat a la CT dels PAMO, com entenem que seria preceptiu, segons el compromís de totes les parts. És per això que hem sol·licitat una reunió a la màxima brevetat possible d’aquesta Comissió, i estem a l’espera que RRHH ens digui el què.

Tot plegat posa en dubte la prudència que havien mostrat fins ara els RRHH de la Diba, després del conflicte (encara a dia d’avui irresolt) dels PAMO i de la Sentència del TJUE del 19 de març del 2020. Per part nostra hem de dir que en cap cas entenem les presses per a reactivar aquests “processos de consolidació” just en un moment en el qual s’estan tractant en seu parlamentària i ministerial possibles solucions legislatives a la problemàtica dels interins i interines en abús de temporalitat de totes les administracions, i quan el conflicte en relació a aquest tema està més present al carrer i als mitjans que mai. I encara entenem menys que això no s’hagi tractat internament en cap cas, com hem dit, a l’espai on pertocava, la CT dels PAMO.

Us enviem això per a que tothom n’estigui al cas, i us seguirem informant.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

12 d’abril del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Calendari d’execució de les borses actualment convocades (versió 14/04/2021): Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Borses de treball, Comunicats, PAMO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s