La Diputació de Barcelona condemnada a indemnitzar una treballadora per incompliment durant anys de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA CONDEMNADA A INDEMNITZAR UNA TREBALLADORA PER INCOMPLIMENT DURANT ANYS DE LA NORMATIVA EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Companyes, companys,

Mitjançant aquest comunicat, us informem que el Jutjat Social núm. 33 de Barcelona va dictar sentència a finals del proppassat mes de gener contra la Diputació de Barcelona, arran de la demanda presentada per una treballadora per incompliment reiterat durant anys de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals, en perjudici de la seva salut. En la mateixa es condemna la Diputació a abonar la quantitat de 5.000 EUR a la companya, en concepte d’indemnització pels danys i perjudicis que aquesta li ha ocasionat.

Si bé la sentència pot ser recorreguda en segona instància, i probablement la Diba (com acostuma) així ho farà, dita sentència acredita que durant un període de 4-5 anys, la companya s’ha vist sotmesa contra la seva voluntat, i sota la mirada passiva i mancada d’empatia de la GERÈNCIA D’ESTADES TEMPORALS I RESPIR, ubicada a les Llars Mundet, a un autèntic calvari de reclamacions fetes pels delegats i delegades de prevenció, denúncies a Inspecció de Treball i, en última instància, als òrgans judicials, per poder aconseguir que l’empresa finalment la reubiqués en un lloc de treball adequat en compliment de la legislació vigent.

Des de la Secció Sindical de la CGT ens congratulem per la victòria judicial aconseguida per la companya, afiliada nostra, i denunciem que aquesta mena de situacions es puguin arribar a cronificar d’aquesta manera a la Diputació, sense que l’administració les gestioni, com en aquest cas, de forma adequada, d’acord amb l’obligació legal que té l’empleador de protegir la salut dels seus treballadors i treballadores.

Pensem també que aquesta sentència fa evident un missatge que és important fer públic i donar a conèixer: Plantar cara a l’administració on treballes pot resultar difícil, i de vegades convertir-se en un laberint burocràtic, surrealista, i ben digne d’una novel·la de Kafka. Però si hom té raó, sempre val la pena fer-ho i arribar fins al final. És important que tots i totes ho tinguem present.

Esperem, així mateix, que aquesta resolució judicial faci palès a la Diputació que aquesta mena de situacions de perjudici persistent contra la salut d’una empleada no són tolerables i s’han d’abordar internament de forma eficaç i immediata, sense  que el treballador o la treballadora s’hagi de veure obligada a acudir a instàncies externes, administratives o judicials, per a que li donin la raó.

Cuideu-vos, i no deixeu mai que ningú menystingui ni perjudiqui la vostra salut.

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

24 de febrer del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Salut laboral. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s