La jornada del personal de les biblioteques: la punta de l’iceberg

LA JORNADA DEL PERSONAL DE LES BIBLIOTEQUES: LA PUNTA DE L’ICEBERG

El passat 16 de desembre es va constituir la Comissió Tècnica de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La nostra alegria per aquesta constitució, llargament demandada, va passar a astorament quan la Diputació ens va comunicar que aquesta comissió només tractaria el tema de la jornada del personal de la XBM exclusivament, segons constava a l’ordre del dia. Això exclou retribucions, hores en escreix, ajut per menjar, formació i qualsevol tema que no sigui la jornada.

Des de la Corporació se’ns va recordar les paraules de la directora de la Direcció dels Serveis de RRHH, Lola Miró, que els serveis han de quedar coberts.  Des de la CGT vam repetir el que ja li vam dir fa mesos en una Mesa de Negociació: la prestació de serveis a les biblioteques no s’ha de donar en detriment dels drets de les treballadores.

Se’ns va informar que la prova pilot sobre el control l’horari de les biblioteques és satisfactòria per a la corporació. Nosaltres no podem dir el mateix. Primer perquè la corporació no ha enviat a la part social la documentació referent a aquesta prova pilot. I han admès que disposen d’aquesta informació des de març del 2020!

Segon, perquè vam manifestar la nostra reticència a què el personal de la XBM tingui un sistema de fitxatge diferent a la resta de personal de la Diputació. Defensarem que en els convenis entre els ajuntaments i la Diputació s’inclogui un apartat sobre l’obligatorietat d’implementar el mateix sistema de fitxatge que l’actual del personal de la Diputació de Barcelona. No entenem perquè la XBM ha de ser diferent quan el personal de l’ORGT, per exemple, treballa en equipaments municipals i fitxen com tothom.

Vam manifestar el nostre desacord que la comissió només tracti la jornada del personal de la XBM. Això només és la punta de l’iceberg. La Corporació té el deure de conèixer la jornada de les treballadores i amb la XBM no ho aconsegueixen. Per què? Actualment el personal de la XBM treballa més jornades i més hores de les estipulades als acords del calendari laboral, perquè no pot recuperar-se les hores en escreix ni les extraordinàries per no deixar descobert el servei, els ajuntaments no cobreixen les baixes i el personal de la XBM les ha d’assumir si no volen que tanqui la biblioteca, i la formació sempre la posen en hores fora de la jornada, fet que implica al personal jornades de fins a 12 hores.

Aquests temes han d’estar inclosos a les properes reunions de la Comissió Tècnica de la XBM, també al personal del Consorci de Biblioteques de Barcelona. La nostra companya Eva Galván, de la Secció Sindical de la CGT al CBB, també va ser-hi present per defensar plegades els nostres drets.

Si ens capbussem dins de les dinàmiques de la XBM a primera vista veiem que hi ha:

  • una manca de personal per cobrir correctament el servei.
  • la transmissió per part de molts caps a la plantilla que som personal cedit als ajuntaments
  • un incompliment dels convenis signats entre Diputació i ajuntaments (i sovint directament els ajuntaments no signen el conveni)
  • una manca d’informació o informació esbiaixada sobre els drets dels treballadors per part de la Gerència de Serveis de Biblioteques.

Si seguim la silueta de l’iceberg hi trobem:

  • jornada de les treballadores: no es pot reduir simplement a un tema horari. Volem el mateix control horari que la resta de treballadors de la corporació, que s’inclogui el tema de la conciliació d’horaris (tenir tardes lliures sense necessitat d’acollir-se a la reducció de jornada, treballar fins les 20.00h), assistència a formació, estipular un mínim d’hores de treball intern a porta tancada en modalitat de teletreball.
  • Tasques i retribucions: reclamem una valoració dels llocs de treball, major assistència a les biblioteques unipersonals, retribució dels bibliotecaris que fan tasques de direcció quan aquesta no es cobreix, identificació i reclassificació del personal de les biblioteques filials que han passat a tenir més de 5.000 habitants. Revisió de l’equivalència entre el grau i la llicenciatura. Augment de l’actual complement de productivitat de les direccions. Com pot ser que un director només cobri 86,79€ (biblioteques A1) i 88,36€ (biblioteques A2) que un bibliotecari amb jornada de 37,5 h/setmanals? O que les itinerants no cobrin el complement de localització (40,75€) que la resta de personal de la Diputació? O el personal que dobla els dissabtes cobri el mateix plus de dissabte diürn (31,02€) que el que treballa només els matins?

També ens agradaria rebre explicacions sobre les irregularitats d’alguns QAD al personal de la Gerència de Serveis de Biblioteques. Per què no es va deixar avaluar com a superior a l’adequat a dues treballadores?

  • Borses de treball i processos selectius: Major transparència de la gestió de les borses de treball. El personal no sap a quina posició de la borsa es troba i sovint se salten l’ordre segons criteris subjectius com experiència o especialització. Reclamem una major informació sobre els contractes de les suplències del personal. El personal nou ha d’estar informat de totes les retribucions que té i com demanar-les. Hi ha un abús dels interins i personal contractat que acaben fent un horari diferent al pactat al contracte.
  • Prevenció de riscos: volem una informació acurada i correcta respecte als drets de les treballadores per part de la Gerència. L’Oficina de Prevenció de Riscos hauria d’estar present en aquesta reunió. Les baixes per estrès causat pel treball no es poden tractar com a malalties comunes i s’ha de fer un acompanyament a la treballadora, no posar-li obstacles. Es conegut de tothom els problemes de climatització de les biblioteques. Les temperatures mínimes i màximes al centre de treball admeses per la normativa són d’entre 17º C i 27º C. El personal no pot treballar fora d’aquest tram sota cap concepte. La seguretat és un dret irrenunciable de les treballadores i defensem la inclusió de la figura d’una educadora social en les biblioteques.
  • Personal itinerant i de bibliobusos: han de ser tractats específicament. Han de cobrar els complements retributius que la resta del personal de la Diputació. El personal itinerant s’ha de regir pels acords de la comissió de planilles i no per la discrecionalitat dels seus caps directes. S’ha de revisar el càlcul de despesa per desplaçament i bloquejar l’agenda dels dos festius locals. Sabem que la Gerència ha creat un grup de treball per avaluar la situació del personal itinerant però la proposta d’ampliar la jornada a 37,45 hores és una excusa per no pagar les retribucions que hi pertoquen.

El personal de la XBM no és personal cedit als ajuntaments. És il·legal”. Son paraules de la Gerent, Marta Cano, que esperem que estiguin recollides a l’acta de la reunió. Ens alegrem molt que públicament es reconegui des de la Gerència.  Hem demanat a la gerent que aquesta informació arribi també a les caps de zona, ja que moltes vegades són les encarregades de transmetre-ho a la plantilla. Es il·legal i també poc ètic.

Aquests són alguns dels temes que volem que es tractin en aquesta comissió. Lluitarem perquè sigui una realitat però no ho podem fer soles. Fes-nos arribar les teves propostes a través de la nostra delegada de biblios, Ivana Ares Seijo (aressi@diba.cat).

Tota la informació sobre el que fem a la CGT sobre biblioteques la trobaràs a https://cgtdiba.wordpress.com/biblios/ i a https://cgtdiba.wordpress.com/category/biblioteques/

Salut

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

18 de desembre del 2020

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Biblioteques, Comunicats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s