Comunicat sobre la Carrera Professional i el present cicle de negociació col·lectiva a la Diputació

COMUNICAT SOBRE LA CARRERA PROFESSIONAL I EL PRESENT CICLE DE NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA A LA DIPUTACIÓ

Companyes, companys,

Des de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació volem expressar la nostra profunda indignació i incredulitat sobre la situació actual de les negociacions respecte el nou model de Carrera Professional. Si bé la informació de la que disposem al respecte és, malauradament, parcial i fragmentària, atès que –com sabeu– se’ns està impedint la presència a la Mesa General de Negociació de matèries comunes (com ja us vam explicar en aquests comunicats dels mesos de març i d’octubre: https://bit.ly/319suhf i https://bit.ly/39u7jvl), sí que disposem de molta informació sobre l’històric d’aquesta qüestió, atès que les negociacions sobre el nou model de Carrera es van iniciar en l’anterior mandat, i hi vam dedicar moltes hores a les mateixes.

Durant els últims anys se’ns havia assegurat repetides vegades des de RRHH la voluntat d’impulsar un nou model de Carrera a la Diba. Així ens ho vam creure, i vam estar col·laborant des del minut zero en el disseny del mateix. A tal efecte es va crear durant el mandat anterior una Comissió Tècnica de Carrera en la qual la CGT vam participar activament per a desencallar aquest deute històric que té la Diputació amb les seves treballadores. També el nou equip de govern sorgit de les eleccions municipals del 2019 ens va expressar de nou, a través del seu Coordinador de RRHH, el compromís, en teoria real, d’impulsar la Carrera en aquest nou mandat, i així queda recollit en les partides pressupostàries del 2020 i del 2021.

Durant les 21 sessions de treball que es van realitzar en el mandat anterior, la Comissió Tècnica, amb la participació de personal de RRHH i representants de la CGT, CCOO i UGT va treballar en l’elaboració d’un Reglament de Carrera on es recollien tots els aspectes tècnics del nou model. Posteriorment, es van portar aquests treballs, ja després de les eleccions sindicals del 2019, a la Mesa General de Negociació (MGN de personal funcionari, l’única constituïda aleshores, abans del març del 2020), per a acabar de negociar el model, i amb la voluntat manifesta de totes les parts (Diputació, CGT, CCOO, UGT i I-CSC) de tirar-lo endavant abans no acabés el present exercici, atès que la negociació es trobava ja en fase conclusiva.

Aquest moment va coincidir amb la maniobra d’expulsió de la negociació col·lectiva per part de CCOO, UGT i els RRHH de la Diputació de Barcelona de les Seccions Sindicals de la CGT i de la I-CSC, tot fent una interpretació restrictiva de les disposicions de l’EBEP, al·legant “inseguretat jurídica”, trencant a la brava el model fins aleshores existent de MGN única i conjunta, en la qual teníem presència totes les opcions sindicals escollides legítimament pel personal de la Diba que disposàvem de més del 10% dels delegats i delegades en els òrgans unitaris de representació. Deixant sense veu ni vot, així, una tercera part de la representació sindical… vaja, un “cop d’estat” en tota regla de la corporació i del sindicats majoritaris contra la dissidència, contra la diferència… tot molt democràtic. Una vendetta, a més a més, contra la CGT, que havia tingut un paper molt rellevant i decisiu en totes les negociacions del mandat anterior, fet que és conegut per totes les parts i també, pensem, reconegut per la nostra plantilla.

Actualment, doncs, a la CGT no se’ns permet participar a la MGN de matèries comunes (la única que continua operant a la Diba, ja que la MGN de personal funcionari, formalment constituïda, i de la qual som membres, no s’ha tornat a reunir des del mes de febrer del 2019). No se’ns permet, doncs, i així sembla que serà fins que els tribunals decideixin al respecte, seguir negociant la Carrera, ni la resta de matèries que en l’actual fase d’”unitat sindical” i de monopoli negociador de CCOO i UGT s’estan tractant a dia d’avui en aquestes reunions (que, pel que sabem, i a banda del capítol 1 del Pressupost i del Calendari laboral 2021 –sobre els quals se’ns va informar en una reunió fora de MGN, sense que ni tant sols s’aixequés acta de la mateixa—es tracta de qüestions que tenen a veure amb: Agents Tributaris, compensació extraordinària en relació amb les mesures adoptades per la Corporació derivades de la situació del COVID-19, promoció dels auxiliars a la dependència, ajut per menjar al personal de biblioteques, increment del nombre actual de delegades de prevenció, teletreball).

Durant el mandat anterior, en altres moments d’esculls semblants al que sembla que presenta ara mateix la negociació sobre la Carrera, la nostra intervenció dins i fora de la Mesa va ser decisiva per a desencallar moltes situacions complicades, i acabar assolint acords positius, mirant sempre per l’interès del personal de la nostra plantilla. Això volem reivindicar-ho, i pensem que és conegut per tothom, si bé resulta evident que cap de les parts que han decidit monopolitzar actualment el procés de negociació col·lectiva a la Diputació ho valora positivament, i que s’estimen més prescindir de la incòmoda presència d’un sindicat exigent i combatiu dins d’aquest procés.

Volem palesar que ens sentim, un cop més, decebudes amb els RRHH de la Diputació, i enganyades pel que fa al compromís que sempre ens havien manifestat amb el nou model de Carrera Professional. Durant el mandat anterior, i en totes les reunions de MGN de personal funcionari que es van realitzar en el mandat actual en les quals vam participar, la DSRH mai no va posar en dubte la possibilitat d’abonar la Carrera. El que sí es qüestionava en aquestes reunions era si s’havia de pagar a través d’un complement de productivitat, un complement propi de carrera… Fins i tot es va demanar un informe a un expert extern, el professor de la UB Joan Mauri, que va fer un dictamen amb possibles solucions. Però ara, pel que se’ns diu, resulta que hi ha un “canvi de criteri” i que tot s’ha aturat. Un canvi de criteri que s’atribueix a la Intervenció General, i que ens retrotrau a èpoques ben recents en les que des d’aquesta es condicionava externament tota la negociació col·lectiva amb decisions personals atzaroses i més que discutibles.

I pel camí, seguim encara sense Carrera Professional a la Diputació. El 2018 aquesta plantilla va perdre 6 milions d’euros, el 2019 2,4 milions, el 2020 perdrem quasi 4 milions… i anem sumant.

Volem la nostra Carrera. Hi tenim dret, i la volem ja.

Salut

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

1 de desembre del 2020

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Carrera professional, Comunicats, Mesa de Negociació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s