Comunicat: Constitució de la Mesa General de Negociació de personal funcionari i inici del nou cicle de negociació col·lectiva a la Diputació

COMUNICAT: CONSTITUCIÓ DE LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ DE PERSONAL FUNCIONARI I INICI DEL NOU CICLE DE NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA A LA DIPUTACIÓ

Companyes, companys,

Us enviem aquest comunicat per a informar-vos d’algunes novetats que s’han produït durant les darreres setmanes (mesos, de fet). La principal és que finalment s’ha pogut constituir la Mesa General de Negociació a la Diputació, amb la qual cosa s’inicia el cicle de la negociació col·lectiva a la corporació en aquest nou mandat, després de les eleccions sindicals i les eleccions municipals celebrades enguany.

El procés de constitució de la MGN ha estat conflictiu i s’ha allargat durant tres reunions entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre, per desacord entre les parts pel que fa a la composició de la mateixa. Finalment, la Mesa va quedar formalment constituïda el 8-N, si bé cal dir que, per primer cop des que la CGT va adquirir la condició de sindicat representatiu a la Diputació i es va guanyar l’accés a la negociació col·lectiva (l’any 2011), el que s’ha constituït no és una MGN conjunta o de matèries comunes (personal funcionari + laboral), sinó una MGN estrictament de personal funcionari. Si bé això probablement no afectarà massa la dinàmica de negociacions d’aquest mandat, hem de dir que valorem de forma negativa aquest fet, atès que trenca el model que havia existit fins ara a la Diputació (una Mesa única i conjunta, en la qual es reconeixia representativitat suficient a tots els sindicats que superessin el 10% dels delegats i delegades sobre el total, independentment que fossin de funcionaris o laborals), i que mai cap de les parts no havia posat en qüestió.

En realitat, aquesta MGN de personal funcionari operarà com a Mesa única (recordem que el cens de personal laboral de la Diputació és de només 10 persones, amb un delegat de personal, actualment de CCOO), i això malgrat que la part patronal, fent una lectura estricta i restrictiva dels articles 34-36 de l’EBEP, va intentar constituir també una MGN de matèries comunes amb la presència únicament de CCOO i UGT (és a dir, excloent de la mateixa tant la I-CSC com la CGT), la qual cosa hauria suposat, a la pràctica, deixar fora de la negociació col·lectiva a la minoria sindical, que aplega una tercera part de la representativitat de tota la plantilla (formalment hi hauria hagut dues meses, però la conjunta hauria assumit les matèries de la de funcionaris, tot buidant aquesta de contingut, tal com va manifestar la DSRH que era la seva intenció). Finalment, aquesta MGN de matèries comunes no es va poder constituir pel desacord i la inassistència d’un dels dos sindicats majoritaris i, per tant, per no tenir el quòrum suficient exigit per l’EBEP per fer-ho. (Desacord i inassistència motivats, a parer nostre, no pas per l’amor a la pluralitat sindical, sinó pel propi interès, ja que amb la composició proposada per la DSRH per a aquesta Mesa l’esmentat sindicat es quedava en minoria). En qualsevol cas, des de la CGT prenem bona nota del que ha passat i de qui són aquells que no han tingut cap problema en provar de configurar un espai de negociació tot intentant excloure’ns a nosaltres (i també a la I-CSC) del mateix.

En el decurs d’aquestes reunions per a constituir la Mesa (o les Meses) se’ns va traslladar la proposta del nou Coordinador de l’Àrea de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, en Jordi Pericàs, de realitzar una nota conjunta adreçada a la plantilla sobre l’execució de les ofertes públiques de la Diputació (PAMO 2016 i 2017), tot explicitant en la mateixa que les parts consideren “necessari conèixer el sentit del pronunciament del TJUE, així com les conseqüències que, en el seu cas, aquest pugui tenir en la legislació interna” abans d’abordar aquest tema. Sobre això ja us vam informar en el nostre comunicat del dia 7 de novembre: http://bit.ly/36pbOCH. Hem de dir al respecte que continuem sense rebre cap resposta per part de la corporació al nostre escrit registrat el 24 d’octubre (http://bit.ly/2PXTATV), si bé sí que podem constatar que, almenys pel que fa a les bases del PAMO 2016, i malgrat no s’anul·li el decret de la seva aprovació, aquestes es poden considerar virtualment decaigudes, ja que aquest PAMO haurà caducat a finals d’aquest mes de desembre, en haver passat els tres anys preceptius que estableix la llei i no haver-se executat. Pel que fa a la nostra demanda de paralització de la provisió de places del procés de consolidació de l’ocupació temporal (places de caràcter estructural dotades pressupostàriament i ocupades interinament o temporalment amb anterioritat a l’1 de gener del 2005), pel que sabem, la Diputació continua fent hores d’ara cas omís, i té previst realitzar les proves de les mateixes el proper mes de març.

Un cop constituïda el 8-N la MGN s’han realitzat ja les primeres reunions, fins a cinc en el moment d’escriure aquest comunicat, i en les mateixes s’han subscrit ja dos acords de caràcter menor. El primer és el calendari laboral de l’any 2020, que ja ha estat refrendat per totes les parts. En línia amb els calendaris d’anys anteriors, recull les festes oficials de caràcter retribuït i estableix dos dies de dispensa per a compensar el fet que l’any vinent el 15 d’agost i el 26 de desembre caiguin en dissabte.

L’aspecte més destacable per nosaltres de l’acord, és que compromet les parts a abordar la problemàtica específica del calendari de treball del personal de biblioteques, en aquests termes: “Atenent a les singularitats de les condicions en el desenvolupament de la jornada de treball del personal adscrit a la Xarxa de Biblioteques Municipals, les parts es comprometen a continuar treballant per tal d’incorporar les adequacions que siguin necessàries en el calendari laboral d’aquest col·lectiu”. Cal dir, però, que un compromís similar ja es va contemplar en l’acord de l’any passat, fins i tot amb un termini temporal per a abordar-ho, sense que posteriorment la DSRH demostrés massa ganes en posar fil a l’agulla en aquest tema, per la qual cosa, per part nostra, mirarem d’estar-hi a sobre. Més enllà d’això, esmentar també que la DSRH va acceptar, finalment, que es constitueixi aquest mandat una comissió d’estudi específica del personal de la XBM, una demanda sobre la qual hem estat insistint des de fa temps alguns sindicats.

El segon acord, subscrit el dia 20 de novembre, com l’anterior, és una extensió de l’ajut per menjar per al personal del parc mòbil i de bibliobusos, al qual hem donat la nostra conformitat, tot entenent que es tracta d’una millora per a aquests col·lectius.

L’altra matèria sobre la qual s’ha estat tractant en aquestes reunions, i respecte la qual us donarem explicacions detallades en un altre comunicat que estem preparant, és la d’un “nou acord per modificar l’estructura de les convocatòries per constituir borsa de treball”, a proposta de la part patronal. Òbviament, la insistència i les presses de la DSRH en tractar sobre això a la MGN i fer-ho abans d’acabar l’any té a veure amb el fet que l’oferta pública de la Diputació estigui paralitzada. En realitat, es tracta d’una modificació de l’article 7 del nostre Acord sobre condicions de treball, aquell que regula els nomenaments de personal interí. Per part nostra, estem força disconformes amb aspectes concrets del mateix, que us detallarem en el comunicat que, com hem dit, estem preparant. De moment, estem acabant de valorar la nostra posició al respecte, ja que a la reunió de MGN d’ahir (10 de desembre), quan ens pensàvem que la negociació estava definitivament tancada, hem conegut que encara es faran canvis en el redactat de l’acord, a proposta de la simpàtica majoria sindical conformada per CCOO i UGT; uns canvis que alteren l’escenari que vam estar valorant en l’Assemblea d’afiliats i afiliades de la CGT que vam realitzar abans d’ahir a Mundet (a partir de la darrera proposta que hi havia aleshores, en teoria definitiva, de data 27/11). En qualsevol cas, i independentment de la decisió que acabem prenent nosaltres, l’acord serà adoptat sí o sí, atès que els altres sindicats ja van anunciar a la que, en principi, era la darrera sessió negociadora sobre aquest tema (5 de desembre), que el signarien. Fins i tot un d’ells (CCOO) ja ho va anunciar públicament aquell dia a la sortida de la reunió en un comunicat difós a tota la plantilla.

De moment el que us podem dir és que les propostes que ha posat sobre la taula la DSRH, així com la redacció final sorgida de la darrera sessió negociadora no ens satisfan i es troben lluny dels criteris que nosaltres vam establir en la nostra “Proposta de reglament per la constitució i funcionament de les borses de treball de la Diputació de Barcelona”, elaborada en el mandat anterior, en concret l’any 2016 (http://bit.ly/2LHFJ0Z), quan es va estar negociant aquest tema; una negociació que es va tancar en fals i va concloure aleshores sense acord. Més enllà d’això, també volem palesar davant tothom, tal com ja hem fet davant la Lola Miró i en Jordi Pericàs, que no ens sembla que sigui una bona pràctica negociadora per part patronal venir a tractar a la MGN sobre els criteris de gestió de les borses de treball mentre, paral·lelament, i en les mateixes dates s’estan portant bases de borses a publicar al BOPB (en concret: auxiliars administratius/ves, educadors/es, i agents tributaris) que es pretenen executar amb criteris que ha decidit unilateralment l’empresa al marge de la pròpia MGN.

Ampliarem properament la informació, ja que no volem allargar més aquest comunicat. En tot cas, no volem pas acabar-lo sense informar-vos, tot i que molts i moltes de vosaltres ja n’esteu al cas, que avui, dia 11 de desembre, a les 18.00h hi haurà una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per a protestar contra el frau de llei i l’abús de la temporalitat al sector públic, convocada per col·lectius d’interins i interines de diferents administracions, entre elles la Diputació, i en la qual us animem a participar (adjuntem alguns dels cartells que s’estan fent circular per a difondre la mateixa).

Seguim… Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

11 de desembre del 2019

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Cartells: 1 i 2.

Aquesta entrada ha esta publicada en Borses de treball, Comunicats, Interines, Mesa de Negociació, PAMO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s