Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona sobre la sentència del judici a Grècia a la nostra companya Lola Gutiérrez

[cat]

COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE LA CGT A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA SOBRE LA SENTÈNCIA DEL JUDICI A GRÈCIA A LA NOSTRA COMPANYA LOLA GUTIÉRREZ

Us traslladem a totes la següent informació i la següent valoració:

Al llarg d’aquest matí se’ns ha comunicat des d’Atenes, per part de les persones del grup de suport a la Lola que han assistit al seu judici, que la nostra companya ha estat condemnada a 17 mesos de presó pels càrrecs que se li imputaven. La defensa legal de la Lola ens ha fet saber que la sentència, tanmateix, no suposa un ingrés efectiu a presó, i que aquest ha quedat suspès, pel fet que la nostra companya no té antecedents penals.

Hem de dir que no considerem que aquesta sentència sigui justa, atès que, com hem exigit des de l’inici de la campanya en suport a la Lola, només una absolució ho hauria estat, perquè la solidaritat amb les persones migrants i refugiades no és ni ha de ser considerada un delicte. Òbviament, tampoc esperàvem justícia d’un tribunal grec, com no l’esperem de cap altra instància judicial de cap dels Estats d’aquesta Europa fortalesa, que és un espai de llibertat només pel capital i pels capitalistes. La Lola en cap moment s’ha negat a reconéixer l’acció que va realitzar, ni ha amagat tampoc els motius que la van empényer a realitzar-la. Els seus companys i companyes ens en sentim molt orgulloses.

Si bé considerem que la sentència no és justa en el sentit abans exposat, reconeixem que ens sentim alleugerides i ens n’alegrem que aquesta no suposi ingrés a presó, que la Lola pugui restar lliure, entre nosaltres, i continuar realitzant el seu treball sindical, així com la seva militància en l’àmbit social.

Volem agraïr tot el suport que hem rebut durant els darrers mesos i setmanes en la campanya per aconseguir l’absolució de la Lola, tant per part dels diferents ens orgànics de la nostra organització, la CGT, com per part de persones d’altres organitzacions i col·lectius. Ens hem vist immerses en un autèntic allau solidari que ens ha fet sentir que juntes som fortes, i que la repressió no ens pot aturar. El suport mutu mai no s’hauria d’agrair, però igualment us volem donar les gràcies, de part de la Lola i de part de totes nosaltres.

Seguim i seguirem treballant per ensorrar totes les fronteres, igual que seguirem treballant per l’objectiu més modest, però per nosaltres important, de construir l’alternativa sindical a la Diputació.

La solidaritat, la nostra millor arma. Amunt les qui lluiten!

Salut

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

18 de desembre del 2018

—-

[cas]

COMUNICADO DE LA SECCIÓN SINDICAL DE LA CGT EN LA DIPUTACIÓN DE BARCELONA SOBRE LA SENTENCIA DEL JUICIO EN GRECIA A NUESTRA COMPAÑERA LOLA GUTIÉRREZ

Os trasladamos a todas la siguiente información y la siguiente valoración:

A lo largo de ésta mañana se nos ha comunicado desde Atenas, por parte de las personas del grupo de apoyo a Lola que han asistido a su juicio, que nuestra compañera ha sido condenada a 17 meses de prisión por los cargos que se le imputaban. La defensa legal de Lola nos ha hecho saber que la sentencia, no obstante, no supone un ingreso efectivo en prisión, y que éste ha quedado suspendio, por el hecho de que nuestra compañera no tiene antecedentes penales.

Debemos decir que no consideramos que ésta sentencia sea justa, puesto que, como hemos exigido desde el inicio de la campaña de apoyo a Lola, solo una absolución lo habría sido, ya que la solidaridad con las personas migrantes y refugiadas no es ni debe de ser considerada un delito. Óbviamente, tampoco esperábamos justicia de un tribunal griego, como no la esperamos de ninguna otra instancia judicial de ninguno de los Estados de ésta Europa fortaleza, que es un espacio de libertad solo para el capital y los capitalistas. Lola en ningún momento se ha negado a reconocer la acción que realizó, ni ha ocultado tampoco los motivos que la empujaron a realizarla. Sus compañeros y compañeras nos sentimos muy orgullosas de ella.

Si bien consideramos que la sentencia no es justa en el sentido antes expuesto, reconocemos que nos sentimos aliviadas y nos alegramos de que ésta no suponga ingreso en prisión, de que Lola pueda permanecer libre, entre nosotras, y continuar realizando su trabajo sindical, así como su militancia en el ámbito social.

Queremos agradecer todo el apoyo que hemos recibido durante los últimos meses y semanas en la campaña para conseguir la absolución de Lola, tanto por parte de los diferentes entes orgánicos de nuestra organización, la CGT, como por parte de personas de otras organizaciones y colectivos. Nos hemos visto inmersas en un auténtico aluvión solidario que nos ha hecho sentir que juntas somos fuertes, y que la represión no nos puede detener. El apoyo mutuo nunca se debería agradecer, pero igualmente os queremos dar las gracias, de parte de Lola y de parte de todas nosotras.

Seguimos y seguiremos trabajando para hundir todas las fronteras, igual que seguiremos trabajando por el objetivo más modesto, pero para nosotras importante, de construir la alternativa sindical en la Diputación.

Salud

Sección Sindical de la CGT en la Diputación de Barcelona

18 de diciembre de 2018

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Lola llibertat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s