Comunicat: Una breu explicació sobre el procés posterior a l’Assemblea General del 19 de setembre

UNA BREU EXPLICACIÓ SOBRE EL PROCÉS POSTERIOR A L’ASSEMBLEA GENERAL DEL 19 DE SETEMBRE

Companys, companyes,

Ha passat quelcom més d’un mes des de l’Assemblea General de treballadors i treballadores de la Diputació celebrada el 19 de setembre a Urgell. Fa temps que volíem fer un comunicat explicant algunes coses en relació al procés encetat en la mateixa, i la situació dels nostres drets posats en qüestió arran del famós informe de la Sindicatura de Comptes (l’últim que vam fer, previ a la celebració d’aquella Assemblea, és del 13 de setembre: http://bit.ly/2gSCqEz). El cert és que l’agitat context polític general que estem vivint al nostre país, i que totes coneixeu, i el fet que la nostra organització, la CGT, convoqués una vaga general a tota Catalunya el proppassat dia 3 d’octubre, ens ha tingut darrerament més ocupades, per la qual cosa us traslladem les nostres disculpes per no haver estat capaces de fer-ho abans, ja que som conscients que molts companys i companyes ens ho estàveu reclamant.

L’Assemblea del 19 de setembre, i els acords aprovats en la mateixa (aquests: http://bit.ly/2xSQxEl), es van derivar d’un posicionament clar i ferm d’oposició del nostre sindicat, i també de CCOO, contrari a la pretensió inicial de la Diba de suspendre unilateralment una part de l’articulat del nostre Acord Marc i Conveni. Un posicionament validat i recolzat unànimement en aquella Assemblea, que va donar suport a l’opció de la mobilització, i fins i tot, de forma molt majoritària, d’una o diverses jornades de vaga si la Diba no s’avenia a raons i no renunciava a les seves amenaces inicials. Aquesta postura ferma d’unitat de la plantilla, juntament amb l’èxit de la concentració realitzada posteriorment a Minerva (el 22 de setembre) va tenir com a efecte el fet que la Diba aixequés el peu de l’accelerador, i reconsiderés l’estratègia que havia seguit fins aleshores, que bàsicament havia consistit en fer la seva intentant passar per sobre de la representació col·lectiva dels treballadors i les treballadores.

El que ha passat després és que hem tingut un calendari draconià de reunions de Mesa General de Negociació (fins a dues per setmana) en les quals hi ha hagut sobre la taula la manera d’assegurar les dues matèries que la Diba al principi volia suspendre de forma immediata i unilateral (en concret, els incentius a la jubilació anticipada i els premis per anys treballats). El mandat d’Assemblea d’elaborar un calendari de mobilització no s’ha acabat concretant, de moment, més enllà de la concentració abans esmentada del 22 de setembre, perquè els sindicats implicats vam valorar convenient prioritzar momentàniament la negociació, tot aprofitant el canvi de disposició patronal.

Del que us podem informar ara mateix és que, almenys pel que fa a la CGT, hem estat durant aquest temps negociant amb l’ànim de garantir i millorar els nostres drets pel que fa a les dues matèries abans esmentades. Durant aquestes setmanes, les parts hem estat avançant en relació a les mateixes, especialment pel que fa a la primera d’elles (els incentius a la jubilació anticipada). No us podem avançar encara una valoració detallada en relació al que tenim sobre la taula perquè, entre d’altres coses, la negociació està encara oberta i estem pendents d’una assemblea d’afiliats i afiliades que tenim prevista per a aquesta setmana (per demà, de fet) en la qual tractarem sobre aquest tema i altres. Sí que us podem dir, però, que la nostra intenció, i així serà en la mesura en què això depengui de nosaltres, és que la decisió que s’hagi de prendre finalment sobre la forma d’assegurar els drets i condicions de treball posats en qüestió arran de l’informe de la Sindicatura de Comptes correspongui al conjunt de la plantilla. De fet, considerem que continua essent molt important que mantenim la posició d’unitat d’aquesta que hem mostrat fins ara, i que seguim mantenint també el roc de les mobilitzacions a la faixa, ja que aquestes potser en algun moment seran necessàries.

Us seguirem informant, i esperem estar en condicions de no trigar tant el proper cop en fer-ho.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

23 d’octubre de 2017

—-

En PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicats, Mesa de Negociació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s